Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στρατιωτικοί από Σαουδική Αραβία και Εμιράτα στη Μανμπίτζ της Συρίας – Νέο «εγκεφαλικό» στον Ερντογάν

Στρατιωτικοί από Σαουδική Αραβία και Εμιράτα στη Μανμπίτζ της Συρίας – Νέο «εγκεφαλικό» στον Ερντογάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στρατιωτικοί από τη Σαουδική Αραβία και τα Εμιράτα αναπτύχθηκαν στην πόλη της Μανμπίτζ στη βορειοδυτική Συρία, που ελέγχεται από τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), μεταδίδει η ιστοσελίδα Qasioun επικαλούμενη τοπικές πηγές.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, αξιωματικοί από τη Σαουδική Αραβία και τα Εμιράτα εισήλθαν στην πόλη της Μανμπίτζ την Παρασκευή, συνοδευόμενοι από στρατιώτες του Διεθνούς Συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ.

Σαουδική Αραβία και Εμιράτα συμμετέχουν στον Διεθνή Συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ, βλέπουν θετικά μια κουρδική αυτοδιάθεση στη βόρεια Συρία, ενώ οι σχέσεις τους με την Τουρκία δεν είναι καλές.

Για το ισλαμικό καθεστώς της Άγκυρας οι πρίγκιπες διάδοχοι Σαουδικής Αραβίας και Εμιράτων θεωρούνται θανάσιμοι εχθροί της Τουρκίας.

Στο παρελθόν ο Ντόναλντ Τραμπ είχε καλέσει και τους άλλους συμμάχους στον Διεθνή Συνασπισμό να αναπτύξουν στρατεύματα στα εδάφη της Συρίας που απελευθέρωσαν οι Κούρδοι πολεμώντας το Ισλαμικό Κράτος.

Η Σαουδική Αραβία, που στο παρελθόν υποστήριξε ισλαμιστικές ένοπλες οργανώσεις για την ανατροπή του Μπασάρ Αλ Άσαντ, από την ώρα που ανέλαβε ο πρίγκιπας διάδοχος Μοχάμεντ έχει αλλάξει τακτική και αντιτίθεται στους σχεδιασμούς της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Οι Άραβες πρίγκιπες αντιδρούν στην αναβίωση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, που ονειρεύεται ο Τούρκος πρόεδρος.

Τα Εμιράτα έχουν στο παρελθόν κάνει ιδιαίτερα σκληρές δηλώσεις κατά μιας νέας τουρκικής ηγεμονίας στην περιοχή, τονίζοντας ότι οι Άραβες δεν θα γίνουν ποτέ ξανά υποτελείς των Τούρκων.

Να τονιστεί εδώ ότι τα Εμιράτα συμμετέχουν σε κοινές ασκήσεις με τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις.

Ο Τούρκος πρόεδρος έχει δηλώσει αρκετές φορές στο πρόσφατο παρελθόν ότι ένας από τους στόχους του είναι να επιτεθεί στη Μανμπίτζ και να εκδιώξει από αυτή τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF).

Η παρουσία εμιρατικών και σαουδαραβικών στρατιωτικών στη Μανμπίτζ αποτελεί νέο ηχηρό ράπισμα στον Ερντογάν, αφού και τα δύο αραβικά βασίλεια είναι αποφασισμένα να του χαλάσουν τα νεο-οθωμανικά όνειρα.

Στην κεντρική φωτογραφία ένα αμερικανικό οχυρό (φυλάκιο-παρατηρητήριο) στην ύπαιθρο της Μανμπίτζ για την προστασία της πόλης από πιθανή τουρκική επιθετική ενέργεια.

Πολεμικός χάρτης της βορειοδυτικής Συρίας. Με κόκκινο χρώμα τα εδάφη που ελέγχει η κυβέρνηση. Με κίτρινο τα εδάφη που ελέγχουν οι υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF). Με πράσινο έντονο τα εδάφη που ελέγχουν η συριακή Αλ Κάιντα, η Αχράρ Αλ Σαμ και άλλες οργανώσεις που περιλαμβάνουν ολόκληρη την επαρχία Ιντλίμπ, μέρος εδαφών ανατολικά της επαρχίας της Λαοδίκειας, μέρος εδαφών βόρεια της επαρχίας Χάμα και μέρος εδαφών δυτικά της επαρχίας Χαλεπιού. Με πράσινο αχνό τα εδάφη που κατέλαβε η Τουρκία στα βόρεια της επαρχίας Χαλεπιού. Στον χάρτη σημειωμένη φαίνεται με αχνά όρια και η αποστρατικοποιημένη ζώνη φάρδους 15 χλμ περιμετρικά του ισλαμικού «εμιράτου» που συμφώνησαν Πούτιν και Ερντογάν στο Σότσι.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα – Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι κάτοικοι

Οι Ισραηλινοί πρώτα θα εκκενώσουν τη Ράφα από τους αμάχους και μετά θα εξολοθρεύσουν τους τζιχαντιστές της Χαμάς

Ο ισραηλινός στρατός πολεμά σε τρία μέτωπα τα τζιχάντια και τους «αλλαχκμπαράδες»

Πέντε ρουκέτες από ιρακινό έδαφος έπληξαν αμερικανική βάση στη Συρία

Χριστοδουλίδης: Είμαστε στα όρια μας, όσον αφορά τις προσφυγικές ροές

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr