Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Επιτέθηκαν με ρουκέτα στο Γραφείο Προστασίας Γυναικών σε πόλη του ιρακινού Κουρδιστάν

Επιτέθηκαν με ρουκέτα στο Γραφείο Προστασίας Γυναικών σε πόλη του ιρακινού Κουρδιστάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιράκ, Κουρδιστάν, Κούρδοι,

Ομάδα ενόπλων άνοιξε πυρ το βράδυ της Τετάρτης με αυτόματα όπλα -και έριξε και μια αντιαρματική ρουκέτα- στα γραφεία Προστασίας Γυναικών στην πόλη Σουλεϊμανίγια του ιρακινού Κουρδιστάν, προκαλώντας ζημιές τόσο στο κτίριο όσο και σε σταθμευμένα αυτοκίνητα.

«Στις 12.00 τα μεσάνυχτα, ειδοποιηθήκαμε για το περιστατικό και όταν φτάσαμε εκεί, ανακαλύψαμε από την κάμερα ασφαλείας ότι από απόσταση 150 μέτρων το γραφείο μας δέχθηκε επίθεση με καλάσνικοφ και εκτοξευτές RPG», δήλωσε στο Kurdistan24 ο Σορς Αλί, επικεφαλής του τοπικού γραφείου της Γενικής Διεύθυνσης για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών της κουρδικής περιφερειακής κυβέρνησης.

«Ευτυχώς, δεν υπήρξαν τραυματισμοί» από την επίθεση. Ωστόσο, «υπήρξαν υλικές ζημιές στα γραφεία και στα αυτοκίνητα των γειτόνων», πρόσθεσε ο Σορς Αλί.

Το Γραφείο που λειτουργεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Εσωτερικών της κουρδικής αυτόνομης περιφέρειας, δέχεται γυναίκες που θέλουν να καταγγείλουν περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας.

Σε περίπτωση που οι γυναίκες φοβούνται να επιστρέψουν στα σπίτια τους, το Γραφείο αναλαμβάνει να τις φιλοξενήσει σε δικούς του χώρους, μυστικούς, μέχρι να βρεθεί λύση στο πρόβλημά τους.

Οι τοπικές Αρχές διερευνούν την επίθεση, ενώ στο παρελθόν υπήρξαν κι άλλες επιθέσεις από συγγενείς γυναικών που είχαν ζητήσει προστασία.

Τους τελευταίους εννέα μήνες η Υπηρεσία Προστασίας Γυναικών έχει καταγράψει σε ολόκληρο το ιρακινό Κουρδιστάν 54 αυτοκτονίες γυναικών, 87 σεξουαλικές επιθέσεις, 113 γυναίκες με εγκαύματα -ορισμένες από ατυχήματα- και συνολικά 7.192 γυναίκες κατήγγειλαν διάφορα περιστατικά.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Κούρδοι επισκευάζουν τα μεσαιωνικά τείχη της Ράκα στη Συρία

Πέντε ρουκέτες από ιρακινό έδαφος έπληξαν αμερικανική βάση στη Συρία

Τα συνδικάτα της Σκωτίας ζητάνε από το Ηνωμένο Βασίλειο να μην πουλά όπλα στην Τουρκία

Ο Ερντογάν θα επισκεφθεί την κουρδική πρωτεύουσα Ερμπίλ

Οι Κούρδοι (SDF) συνέλαβαν 38 μέλη του Ισλαμικού Κράτους στη Β/Α Συρία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr