Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ερντογάν θέλει να κάνει κι άλλη Σύνοδο Κορυφής για τη Συρία – Δεν τον νοιάζει το αποτέλεσμα αλλά το «φαίνεσθαι»

Ο Ερντογάν θέλει να κάνει κι άλλη Σύνοδο Κορυφής για τη Συρία – Δεν τον νοιάζει το αποτέλεσμα αλλά το «φαίνεσθαι»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μεγάλη είναι η αγωνία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να αποδεικνύει συνεχώς ότι είναι «διεθνής παίκτης». Τώρα πρότεινε στον Βλάντιμιρ Πούτιν, όπως μετέδωσε το TASS, τη διοργάνωση μιας ακόμα Συνόδου Κορυφής για την Ιντλίμπ της βορειοδυτικής Συρίας.

«Θα ήθελα να αναφέρω την πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής για την Ιντλίμπ, η οποία φιλοξενήθηκε στην Κωνσταντινούπολη, με τη συμμετοχή των τεσσάρων ενδιαφερόμενων χωρών (σ.σ. Ρωσία, Τουρκία, Γαλλία και Γερμανία). Κατά τη διάρκεια αυτής συζητήσαμε τις αναγκαίες ουδούς για την επίλυση του ζητήματος», είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

«Νομίζω ότι θα ήταν σωστό να κάνουμε μια ακόμα Σύνοδο Κορυφής», πρότεινε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Προσφέρθηκε επίσης να συζητήσει τη μορφή της Συνόδου Κορυφής.

Στις 27 Οκτωβρίου οι ηγέτες της Ρωσίας, της Γερμανίας της Τουρκίας και της Γαλλίας συναντήθηκαν στην Κωνσταντινούπολη για το συριακό.

Στις 17 Σεπτεμβρίου 2018, οι πρόεδροι Ρωσίας και Τουρκίας συμφώνησαν στο Σότσι τη δημιουργία μιας αποστρατικοποιημένης ζώνης περιμετρικά της επαρχίας Ιντλίμπ της Συρίας, την οποία ανέλαβε να εφαρμόσει τη Τουρκία, μην έχοντας κάνει απολύτως τίποτα 2,5 μήνες μετά.

Είναι προφανές ότι δεν ενδιαφέρει τον Ερντογάν η επίλυση κάποιου προβλήματος, αλλά να συναναστρέφεται διαρκώς με ξένους ηγέτες ώστε να παριστάνει ότι δεν είναι διεθνώς απομονωμένος.

Πολεμικός χάρτης της βορειοδυτικής Συρίας. Με κόκκινο χρώμα τα εδάφη που ελέγχει η κυβέρνηση. Με κίτρινο τα εδάφη που ελέγχουν οι υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF). Με πράσινο έντονο τα εδάφη που ελέγχουν η συριακή Αλ Κάιντα, η Αχράρ Αλ Σαμ και άλλες οργανώσεις που περιλαμβάνουν ολόκληρη την επαρχία Ιντλίμπ, μέρος εδαφών ανατολικά της επαρχίας της Λαοδίκειας, μέρος εδαφών βόρεια της επαρχίας Χάμα και μέρος εδαφών δυτικά της επαρχίας Χαλεπιού. Με πράσινο αχνό τα εδάφη που κατέλαβε η Τουρκία στα βόρεια της επαρχίας Χαλεπιού. Στον χάρτη σημειωμένη φαίνεται με αχνά όρια και η αποστρατικοποιημένη ζώνη φάρδους 15 χλμ περιμετρικά του ισλαμικού «εμιράτου» που συμφώνησαν Πούτιν και Ερντογάν στο Σότσι. Η Άγκυρα έχει σχέδιο να δημιουργήσει ένα ισλαμικό προτεκτοράτο-ψευδοκράτος στη βορειοδυτική Συρία στα εδάφη που βλέπετε στις δύο αποχρώσεις του πράσινου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πολωνία: Συνελήφθη ύποπτος για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι σε συνεργασία με Ρώσους κατασκόπους

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση μου με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

Γερμανία: Ρώσοι κατάσκοποι σχεδίαζαν δολιοφθορές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και σιδηροδρόμους

Οι Τούρκοι έτοιμοι για «τσαμπουκά» για το θαλάσσιο πάρκο στο Αιγαίο

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr