Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σύνοδος ΟΗΕ για το Κλίμα: Στην Πολωνία μπαίνει η «τελική σφραγίδα» για το μέλλον του πλανήτη

Σύνοδος ΟΗΕ για το Κλίμα: Στην Πολωνία μπαίνει η «τελική σφραγίδα» για το μέλλον του πλανήτη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Η σημερινή γενιά είναι η τελευταία που μπορεί να αποτρέψει την καταστροφή της υπερθέρμανσης του πλανήτη, καθώς και η πρώτη που θα υποστεί τις συνέπειες» είναι η προειδοποίηση με την οποία αρχίζει τις εργασίες της σήμερα Δευτέρα, η Σύνοδος του ΟΗΕ για το Κλίμα, στην Πολωνία (COP24).

Επί δύο εβδομάδες, οι εκπρόσωποι σχεδόν 200 κρατών θα προσπαθήσουν να καταλήξουν σε μία συμφωνία προκειμένου να πραγματοποιήσουν το όραμα για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα που συμφωνήθηκε στο Παρίσι, το 2015.

Οι διαπραγματεύσεις θα πραγματοποιηθούν με φόντο τις εξής πολύ δυσοίωνες διαπιστώσεις: αφενός ότι τα τέσσερα τελευταία χρόνια ήταν μακράν τα πιο θερμά και αφετέρου ότι οι παγκόσμιες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα αυξήθηκαν εκ νέου, ενώ θα έπρεπε να μειωθούν τουλάχιστον στο μισό έως το 2030, προειδοποιούν οι επιστήμονες.

Η άρνηση του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής από τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και η ανάλογη στάση που προτίθεται να τηρήσει η νέα κυβέρνηση Μπολσονάρου της Βραζιλίας περιλαμβάνονται στις προκλήσεις που θα κληθεί να ξεπεράσει η Σύνοδος.

Εξίσου ανησυχητικό για ορισμένους παρατηρητές είναι και το γεγονός ότι η Σύνοδος πραγματοποιείται στην Πολωνία, από μία φιλική προς τον άνθρακα κυβέρνηση.

Θετικά εκτιμάται ωστόσο η νέα πρόθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να καταστεί ουδέτερη για το κλίμα, καθώς και η ραγδαία πτώση του κόστους των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Η Παγκόσμια Τράπεζα ανακοίνωσε σήμερα τη διάθεση χρηματοδότησης ύψους περίπου 200 δισ. δολαρίων από το 2021 έως το 2025 για να βοηθήσει τις αναπτυσσόμενες χώρες απέναντι στην κλιματική αλλαγή, ποσό διπλάσιο από το προβλεπόμενο.

Η ανακοίνωση αυτή «στέλνει ένα σημαντικό μήνυμα στη διεθνή κοινότητα, προκειμένου να κάνει και εκείνη το ίδιο», ανέφερε η Τράπεζα στην ανακοίνωσή της.

Οι ανεπτυγμένες χώρες έχουν δεσμευθεί να χορηγήσουν χρηματοδότηση (από δημόσιους και ιδιωτικούς πόρους) ύψους 100 δισ. δολαρίων το χρόνο, από σήμερα έως το 2020, για τις πολιτικές για το κλίμα στις αναπτυσσόμενες χώρες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Το Ισραήλ δεν θα εγκρίνει πλέον τις αυτοκινητοπομπές της UNRWA με τρόφιμα προς το βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας

ΟΗΕ: Μεγάλη πιθανότητα το 2024 να είναι η πιο ζεστή χρονιά που έχει καταγραφεί ποτέ

Ο Πούτιν θα κάνει ρωσικές Προεδρικές Εκλογές και στα κατεχόμενα εδάφη της Ουκρανίας

Πολωνός ΥΠΕΞ: Εάν δεν απωθήσουμε στην Ουκρανία τον Πούτιν θα φτάσει μέχρι τα σύνορα του ΝΑΤΟ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr