Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γάλλος αξιωματούχος: Με ποια μέτρα θα αντιμετωπίσουμε την κρίση με τα «κίτρινα γιλέκα»

Γάλλος αξιωματούχος: Με ποια μέτρα θα αντιμετωπίσουμε την κρίση με τα «κίτρινα γιλέκα»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τις «σοβαρές και συνεχιζόμενες» επιπτώσεις που έχουν τα «κίτρινα γιλέκα» στη γαλλική οικονομία – επιχειρήσεις, τουρισμός, βιομηχανία – επεσήμανε σήμερα Δευτέρα ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ καταλήγοντας πως η απάντηση είναι μία και πρέπει να δοθεί άμεσα: «Μείωση των δημόσιων δαπανών για να υπάρξει στη συνέχεια μείωση των φόρων».

«Απέναντι σε αυτήν την κρίση θα πρέπει να επιταχύνουμε τη μείωση των φόρων. Όμως γι’ αυτό θα πρέπει να επιταχύνουμε τη μείωση των δημόσιων δαπανών. Και είμαστε αποφασισμένοι να παραμείνουμε σε αυτόν τον δρόμο», τόνισε ο Λεμέρ.

Αντιμέτωπος με τη μεγαλύτερη κρίση κατά τη 18μηνη θητεία του στο Μέγαρο των Ηλυσίων, ο Εμανουέλ Μακρόν αναγκάστηκε να κάνει ένα βήμα πίσω από την αρχική αδιαλλαξία του εξουσιοδοτώντας τον πρωθυπουργό του Εντουάρ Φιλίπ να ανοίξει διάλογο με τους διαδηλωτές.

Την ίδια ώρα, οι διοργανωτές των διαδηλώσεων καλούσαν μέσω της ιστοσελίδας «Info Blocage France» στην «4η Πράξη, στο Παρίσι».

Περισσότεροι από 100 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί και περίπου 400 έχουν συλληφθεί συνολικά στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις των τελευταίων εβδομάδων, τις πιο βίαιες των τελευταίων ετών στο Παρίσι και όχι μόνο.

Το περασμένο μόνο Σαββατοκύριακο, περισσότεροι από 130.000 πολίτες ξεχύθηκαν στους δρόμους της γαλλικής επικράτειας για να εκφράσουν την έντονη δυσαρέσκειά τους στο αυξανόμενο κόστος ζωής, στην ανεργία, αλλά και στην πολιτική του Μακρόν, που ευνοεί τα πιο εύρωστα κοινωνικά στρώματα, όπως τονίζουν.

Στη βάση αυτή τοποθέτησε τον πυρήνα της πολιτικής αυτής κρίσης και ο Λεμέρ, υποστηρίζοντας ότι είναι το αποτέλεσμα μίας «δημοκρατικής κρίσης με βαθιές ρίζες».

«Οικονομικές επιλογές εδώ και τρεις δεκαετίες δεν μας επέτρεψαν να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας για όλους, να βελτιώσουμε τη βιομηχανία μας και να μπούμε στον δρόμο μιας οικονομίας χωρίς άνθρακα», τόνισε.

Φορώντας κίτρινα γιλέκα, οι διαδηλωτές ξεκίνησαν τις κινητοποιήσεις τους στις 17 Νοεμβρίου κλείνοντας εθνικές οδούς σε όλη τη γαλλική επικράτεια είτε βάζοντας φωτιά σε οδοφράγματα είτε τοποθετώντας βαριά οχήματα.

Στόχος τους αρχικά ήταν να διαμαρτυρηθούν κατά της αύξησης της φορολογίας των καυσίμων, ένα μέτρο το οποίο επέβαλε η κυβέρνηση του Μακρόν σε μία προσπάθεια να ωθήσει τους Γάλλους σε πιο «καθαρά» μέσα μεταφοράς.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος στο Παρίσι – Θα συναντηθεί και με τον Μακρόν

«Ξέφυγε» το έλλειμμα στη Γαλλία

Μακρόν σε Νετανιάχου: Η «εξαναγκαστική μεταφορά του πληθυσμού [των Γαζαίων] συνιστά έγκλημα πολέμου»

Η Γαλλία μπορεί να στείλει εντός ενός μηνός 20.000 στρατιώτες στην Ουκρανία

Μακρόν: «Ίσως χρειαστεί στρατός στην Ουκρανία» – «Μεσαίου μεγέθους δύναμη η Ρωσία»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr