Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Ρωσία πανηγυρίζει με το tweet Τραμπ για αποχώρηση του αμερικανικού στρατού από τη Συρία

Η Ρωσία πανηγυρίζει με το tweet Τραμπ για αποχώρηση του αμερικανικού στρατού από τη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η απόφαση των Ηνωμένων Πολιτειών για την αποχώρηση των στρατευμάτων τους από την Συρία δημιουργεί καλές προοπτικές για την πολιτική διευθέτηση της κρίσης στην Συρία, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα μιλώντας σε απευθείας σύνδεση στην εκπομπή «Το Μεγάλο παιγνίδι» στο πρώτο κανάλι της ρωσικής τηλεόρασης.

«Μια πολύ σημαντική ιστορία, η οποία μπορεί να προκύψει από την απόφαση αυτή, είναι μια πραγματική, ρεαλιστική προοπτική για την πολιτική διευθέτηση» δήλωσε η Ζαχάροβα.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών επεσήμανε επίσης ότι η απόφαση των Ηνωμένων Πολιτειών δημιουργεί την ελπίδα για βλετίωση της κατάστασης στην συριακή πόλη Αλ Τανφ.

«Εμφανίζεται η ελπίδα, ότι αυτό το σημείο στον χάρτη της Συρίας θα ακολουθήσει τον δρόμο του Χαλεπίου και πολλών άλλων συριακών πόλεων και σημείων, οι οποίες αρχίζουν να επιστρέφουν στην ειρηνική ζωή» διευκρίνισε η Ζαχάροβα προσθέτοντας ότι «όσο βρισκόντουσαν εκεί οι Αμερικανοί δεν υπήρχε τέτοια ελπίδα».

Η ίδια επεσήμανε ότι η πρωτοβουλία για την σύσταση Συνταγματικής Επιτροπής στην Συρία, που θα ασχοληθεί με την κατάρτιση του νέου συντάγματος της χώρας, έχει καλές προοπτικές μετά την απόφαση των ΗΠΑ.

Οι ΗΠΑ κατάλαβαν ότι δεν μπορούν να τα βάλουν με Ρωσία, Ιράν και Τουρκία

Αναφερόμενη στην τριμερή συνεργασία μεταξύ Ρωσίας, Ιράν και Τουρκίας με αντικείμενο την διευθέτηση της συριακής κρίσης, η Ζαχάροβα, και την συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών χθες στην Γενεύη όπου παρουσίασαν τον κατάλογο των προσώπων που μπορούν να συμμετάσχουν στην Συνταγματική Επιτροπή, εξέφρασε την άποψη ότι οι ΗΠΑ αρχίζουν να αντιλαμβάνονται ότι το να αντιστέκονται στην «τρόϊκα της Αστανά» είναι σαν να ενεργούν εις βάρος τους.

Απροστάτευτοι οι Κούρδοι

Μεγάλη ανησυχία επικρατεί στις κουρδικές δυνάμεις στη Συρία. Μια αποχώρηση των Αμερικανών, θα έχει ως αποτέλεσμα οι κουρδικές δυνάμεις να μείνουν απροστάτευτες στην επιθετικότητα Ερντογάν.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ρωσία: «Ουκρανοί εθνικιστές» οι δράστες του μακελειού με τους 140 νεκρούς στη Μόσχα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Έψηνε μπιφτέκια στα McDonald’s και έτσι έγινε «κατά λάθος» εκατομμυριούχος

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr