Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συλλήψεις υπόπτων για την άγρια δολοφονία των τουριστριών στο Μαρόκο

Συλλήψεις υπόπτων για την άγρια δολοφονία των τουριστριών στο Μαρόκο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Αστυνομία στο Μαρόκο συνέλαβε σήμερα Πέμπτη τρεις υπόπτους τους οποίους καταζητούσε σχετικά με τη δολοφονία δύο τουριστριών, μίας από τη Νορβηγία και μίας από τη Δανία, σε μια φερόμενη επίθεση τζιχαντιστών στο Όρος Άτλας.

Τα πτώματα της Λουίζα Βεστεράγκερ Γέσπερσεν, 24 ετών, από τη Δανία, και της Μάρεν Ούλαντ, 28 ετών, από τη Νορβηγία βρέθηκαν τη Δευτέρα σε μια απομονωμένη περιοχή κοντά στο Ιμλίλ, καθ΄οδόν προς το Τουμπκάλ, την υψηλότερη κορυφή της βορείου Αφρικής και δημοφιλή προορισμό για τους ορειβάτες.

Οι Αρχές είχαν δηλώσει πως ένας ύποπτος που συνελήφθη στο Μαρακές την περασμένη Τρίτη ήταν μέλος μιας οργάνωσης τζιχαντιστών, χωρίς να κατονομάζουν την οργάνωση.

Οι υπηρεσίες πληροφοριών της Δανίας δήλωσαν νωρίτερα πως το Ισλαμικό Κράτος θα μπορούσε να βρίσκεται πίσω από τις δολοφονίες.

Άλλοι τρεις ύποπτοι που καταζητούνταν από την Αστυνομία συνελήφθησαν επίσης στο Μαρακές, ανέφερε σε μια ανακοίνωση το Μαροκινό Γραφείο Δικαστικών Ερευνών.

Τα στοιχεία που έχουν ανακαλυφθεί μέχρι τώρα δείχνουν πως η επίθεση είχε τρομοκρατικό κίνητρο, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Παράλληλα, οι προκαταρκτικές έρευνες για ένα βίντεο που αναρτήθηκε στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης και φέρεται να δείχνει τη δολοφονία της μίας από τις τουρίστριες δείχνουν πως γυρίστηκε σε διαφορετικό μέρος από εκείνο όπου βρέθηκαν τα πτώματα, δήλωσε αστυνομική πηγή στο πρακτορείο Reuters.

«Το βίντεο και τα αποτελέσματα της προκαταρκτικής έρευνας σύμφωνα με τις μαροκινές Αρχές δείχνουν πως οι δολοφονίες μπορεί να συνδέονται με την τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

»Είναι μια υπόθεση μιας ασυνήθιστα κτηνώδους δολοφονίας δύο εντελώς αθώων νεαρών γυναικών», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η υπηρεσία πληροφοριών της Δανίας.

«Είναι μια βάναυση και χωρίς νόημα επίθεση εναντίον αθώων ανθρώπων στην οποία αντιδρούμε με αποστροφή και καταδίκη», ανέφερε σε δήλωσή της η Νορβηγίδα πρωθυπουργός Έρνα Σόλμπεργκ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Επίθεση στη Μόσχα: Ποιο ρόλο παίζει το συγκρότημα Piknik;

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr