Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μετά τον Τζέιμς Μάτις παραιτήθηκε και ο Μπρετ ΜακΓκούργκ εξαιτίας της απόφασης Τραμπ να φύγουν από τη Συρία

Μετά τον Τζέιμς Μάτις παραιτήθηκε και ο Μπρετ ΜακΓκούργκ εξαιτίας της απόφασης Τραμπ να φύγουν από τη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο ανώτατος Αμερικανός αξιωματούχος, Μπρετ ΜακΓκούργκ, ο δεύτερος κατά σειρά μετά τον υπουργό Άμυνας, Τζέιμς Μάτις, υπέβαλε την παραίτησή του εξαιτίας της αιφνιδιαστικής απόφασης του Ντόναλντ Τραμπ στα μέσα της εβδομάδας να αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα από τη Συρία.

Ο Μπρετ ΜακΓκούργκ, προεδρικός απεσταλμένος των ΗΠΑ στον Διεθνή Συνασπισμό που μάχεται το Ισλαμικό Κράτος, υπέβαλε την παραίτησή του, η οποία θα ισχύει από την 31η Δεκεμβρίου, στον υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο χθες (Παρασκευή), επισήμανε ένας αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι η Ουάσιγκτον θα αποσύρει τους σχεδόν 2000 Αμερικανούς στρατιώτες από τη Συρία, μια απόφαση που θορύβησε τους συμμάχους των ΗΠΑ, κυρίως Κούρδους και Ισραηλινούς αλλά και τους Αγγλογάλλους.

Στην απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων, όπως και στη μειωμένη αμερικανική παρουσία στο Αφγανιστάν αντέδρασε και ο Μάτις, όπως εξήγησε στην επιστολή παραίτησής του προς τον Αμερικανό πρόεδρο.

Ο Μπρετ ΜακΓκούργκ, που επρόκειτο να αποχωρήσει από τη θέση του τον Φεβρουάριο του 2019, διαφώνησε με την απόφαση του Τραμπ για τη Συρία, επισήμανε ένα πρόσωπο με γνώση της υπόθεσης.

Στην απόφασή του βάρυνε και η αποχώρηση του Μάτις.

«Σχετικά με τη Συρία, εμείς επρόκειτο αρχικά να παραμείνουμε εκεί για τρεις μήνες και πέρασαν επτά χρόνια, δεν φύγαμε ποτέ» ήταν το tweet που έστειλε σήμερα ο Ντόναλντ Τραμπ, πριν από την αποκάλυψη της παραίτησης Μπρετ ΜακΓκούργκ.

«Όταν έγινα πρόεδρος, το Ισλαμικό Κράτος λυσσομάναγε. Τώρα, το Ισλαμικό Κράτος έχει σε μεγάλο ποσοστό ηττηθεί, και άλλες χώρες στην περιοχή, περιλαμβανομένης της Τουρκίας, θα πρέπει να μπορούν να ασχοληθούν εύκολα με ό,τι απέμεινε. Εμείς επιστρέφουμε στην πατρίδα!» συμπλήρωσε ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος.

Μόλις την περασμένη εβδομάδα, ο Μπρετ ΜακΓκούργκ, που είχε διοριστεί στη θέση αυτή το 2015 από τον Δημοκρατικό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, διαβεβαίωνε ότι οι Αμερικανοί δεν επρόκειτο να φύγουν άμεσα από τη Συρία.

«Ακόμα κι αν το τέλος του χαλιφάτου ως περιοχή είναι ξεκάθαρο τώρα, το τέλος του Ισλαμικού Κράτους θα πάρει πολύ περισσότερο χρόνο» είχε δηλώσει ενώπιον δημοσιογράφων στην Ουάσιγκτον, καθώς «υπάρχουν τζιχαντιστικοί πυρήνες» και «κανείς δεν είναι τόσο αφελής ώστε να πει ότι θα εξαφανιστούν» από τη μία μέρα στην άλλη.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

ΗΠΑ: Έξι αγνοούμενοι στη Βαλτιμόρη από κατάρρευση γέφυρας

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr