Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μέρκελ σε Ερντογάν: Να δείξεις αυτοσυγκράτηση στη Συρία

Μέρκελ σε Ερντογάν: Να δείξεις αυτοσυγκράτηση στη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Έκκληση προς την Άγκυρα να επιδείξει αυτοσυγκράτηση και υπευθυνότητα στη Συρία απηύθυνε η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ στη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χθες Κυριακή.

Η συνδιάλεξη έλαβε χώρα μετά την ανακοίνωση της απόφασης των ΗΠΑ να αποσύρουν τους περίπου 2.000 Αμερικανούς στρατιωτικούς οι οποίοι είναι ανεπτυγμένοι στη Συρία.

Εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης ανέφερε πως η Μέρκελ εξήρε τον σημαντικό ρόλο που διαδραμάτισε η Τουρκία στην υποδοχή προσφύγων από τη Συρία, καθώς και ότι οι δύο ηγέτες υπογράμμισαν τη σημασία που αποδίδουν σε μια διαδικασία υπό τον συντονισμό του ΟΗΕ για να δοθεί τέλος στη συριακή σύρραξη.

Η Μέρκελ και ο Ερντογάν συμφώνησαν πως μολονότι η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος έχει δεχθεί βαριά πλήγματα, συνεχίζει να αποτελεί σημαντική απειλή.

Σύμφωνα με το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να παραμείνουν σε στενή επαφή.

Κατά την ίδια πηγή, η Μέρκελ και ο Ερντογάν συζήτησαν για θέματα που άπτονται της μετανάστευσης και της τρομοκρατίας.

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν την περασμένη εβδομάδα ότι σχεδιάζουν να αποσύρουν τις δυνάμεις τους από το έδαφος της Συρίας, προς μεγάλη απογοήτευση των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG), της κυριότερης κουρδικής παραστρατιωτικής οργάνωσης, που αποτέλεσε αιχμή του δόρατος στον αγώνα εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία.

Η Άγκυρα θεωρεί την YPG, η οποία υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ, ως τον συριακό βραχίονα της οργάνωσης Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK), και τη χαρακτηρίζει τρομοκρατική οργάνωση.

Μετά την ανακοίνωση της Ουάσιγκτον ότι ετοιμάζεται να αποσύρει τις δυνάμεις της, ο Ερντογάν ανέφερε ότι θα αναβληθεί η έναρξη μιας ευρείας κλίμακας επιχείρησης που ετοιμάζεται να εξαπολύσει ο τουρκικός στρατός στη βόρεια Συρία.

Το Σάββατο, υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι των κυβερνήσεων της Τουρκίας και της Ρωσίας συμφώνησαν οι ένοπλες δυνάμεις των δύο κρατών να συντονίσουν τις επιχειρήσεις τους στη Συρία κατά τη διάρκεια συνάντησής τους στη Μόσχα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πατέρας Σάνι Λουκ: «Το σώμα που έχουμε τώρα είναι πλήρες και όμορφο και μοιάζει πραγματικά σαν να είναι ζωντανή»

Γάζα: Σφοδρές μάχες στον βορρά, εντατικοποίηση των ισραηλινών επιχειρήσεων στη Ράφα

Ισραήλ: Βρέθηκαν νεκροί τρεις όμηροι της Χαμάς στη Γάζα, μεταξύ τους και η Σάνι Λουκ

Ποιες χώρες σταμάτησαν να εξοπλίζουν το Ισραήλ και ποιες συνεχίζουν

Τουρκία: Ποινές «εξόντωσης» σε Ντεμιρτάς και Κούρδους πολιτικούς για την εξέγερση του 2014

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr