ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αφγανιστάν, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ινδία ή Μπάρατ, Ναρέντρα Μόντι, Ντόναλντ Τραμπ,


















































Έντρομοι οι Τούρκοι με το Δόγμα Δένδια για το Αιγαίο - Απειλούν την Ελλάδα με πόλεμο και καταστροφή
Υποκρισία στην ΕΕ: Διαφθορά και ξένη επιρροή πίσω από την επιλεκτική αναγνώριση της Παλαιστίνης
Ο Νίκος Δένδιας τρομάζει τους Τούρκους - Το υπ. Άμυνας της Τουρκίας απαντά στο Δόγμα Δένδια
Φήμες για δολοφονία του οπλαρχηγού Γιασέρ Άμπου Σαμπάμπ στην Ανατολική Ράφα που πολεμά τη Χαμάς
Το ελληνικό Κοινοβούλιο ενέκρινε την αγορά πυραυλικών συστημάτων από το Ισραήλ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Για το εμπόριο και για το Αφγανιστάν συζήτησαν ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο Ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι στη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας που είχαν χθες Δευτέρα, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.
Ειδικότερα, οι δύο ηγέτες «συμφώνησαν να ενισχύσουν τη στρατηγική εταιρική σχέση ΗΠΑ-Ινδίας το 2019 και αντάλλαξαν απόψεις για το πώς θα μειωθεί το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ έναντι της Ινδίας, για την επέκταση της ασφάλειας και της ευημερίας στην περιοχή του Ινδικού και του Ειρηνικού και για την αύξηση της συνεργασίας στο Αφγανιστάν».
Η κυβέρνηση Τραμπ επέβαλε επιπρόσθετους τελωνειακούς δασμούς στον χάλυβα και στο αλουμίνιο που εισάγουν οι ΗΠΑ από την Ινδία, στο πλαίσιο της προσπάθειας του Ρεπουμπλικάνου προέδρου να μειωθεί το αμερικανικό εμπορικό έλλειμμα και να αυξηθούν οι θέσεις εργασίας στην αμερικανική βιομηχανία.
Το Νέο Δελχί έχει απειλήσει να προχωρήσει σε αντίποινα, πάντως δεν αναμένεται να ανακοινώσει μέτρα πριν από το τέλος του μήνα.
Ως προς το Αφγανιστάν, ο Τραμπ σχεδιάζει να αποσύρει 5.000 ως 7.000 από τους Αμερικανούς στρατιωτικούς που επιχειρούν στη χώρα, όπως δήλωσε αξιωματούχος της κυβέρνησής του τον Δεκέμβριο.
Αυτό σημαίνει πως η Ουάσιγκτον θα περιορίσει την εμπλοκή της τόσο στην εκπαίδευση και την αρωγή προς τις αφγανικές δυνάμεις, όσο και στις αεροπορικές επιδρομές εναντίον των Ταλιμπάν και άλλων εξτρεμιστικών οργανώσεων στην αφγανική επικράτεια.























































