Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Τραμπ μίλησε με τον πρόεδρο της Ινδίας για εμπόριο και Αφγανιστάν

Ο Τραμπ μίλησε με τον πρόεδρο της Ινδίας για εμπόριο και Αφγανιστάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Για το εμπόριο και για το Αφγανιστάν συζήτησαν ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο Ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι στη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας που είχαν χθες Δευτέρα, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Ειδικότερα, οι δύο ηγέτες «συμφώνησαν να ενισχύσουν τη στρατηγική εταιρική σχέση ΗΠΑ-Ινδίας το 2019 και αντάλλαξαν απόψεις για το πώς θα μειωθεί το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ έναντι της Ινδίας, για την επέκταση της ασφάλειας και της ευημερίας στην περιοχή του Ινδικού και του Ειρηνικού και για την αύξηση της συνεργασίας στο Αφγανιστάν».

Η κυβέρνηση Τραμπ επέβαλε επιπρόσθετους τελωνειακούς δασμούς στον χάλυβα και στο αλουμίνιο που εισάγουν οι ΗΠΑ από την Ινδία, στο πλαίσιο της προσπάθειας του Ρεπουμπλικάνου προέδρου να μειωθεί το αμερικανικό εμπορικό έλλειμμα και να αυξηθούν οι θέσεις εργασίας στην αμερικανική βιομηχανία.

Το Νέο Δελχί έχει απειλήσει να προχωρήσει σε αντίποινα, πάντως δεν αναμένεται να ανακοινώσει μέτρα πριν από το τέλος του μήνα.

Ως προς το Αφγανιστάν, ο Τραμπ σχεδιάζει να αποσύρει 5.000 ως 7.000 από τους Αμερικανούς στρατιωτικούς που επιχειρούν στη χώρα, όπως δήλωσε αξιωματούχος της κυβέρνησής του τον Δεκέμβριο.

Αυτό σημαίνει πως η Ουάσιγκτον θα περιορίσει την εμπλοκή της τόσο στην εκπαίδευση και την αρωγή προς τις αφγανικές δυνάμεις, όσο και στις αεροπορικές επιδρομές εναντίον των Ταλιμπάν και άλλων εξτρεμιστικών οργανώσεων στην αφγανική επικράτεια.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μεγάλη ανατροπή: Εφετείο της Νέας Υόρκης ακύρωσε την καταδίκη του Γουάινστιν

Πύραυλο των Χούτι κατέρριψαν οι Αμερικανοί – Είχε στόχο πλοίο με 4 Έλληνες στο πλήρωμα

TikTok σε Μπάιντεν: «Δεν πάμε πουθενά» – Στην αντεπίθεση για την απαγόρευση

Τον Μάρτιο οι ΗΠΑ μυστικά μετέφεραν ATACMS μεγάλης εμβέλειας στην Ουκρανία

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr