Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ερντογάν διαψεύδει τους Αμερικανούς: Δεν θα προστατέψω τους Κούρδους – «Μεγάλο ψέμα»

Ο Ερντογάν διαψεύδει τους Αμερικανούς: Δεν θα προστατέψω τους Κούρδους – «Μεγάλο ψέμα»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ευθεία επίθεση στους Κούρδους της Συρίας και το «μεγάλο ψέμα» της μάχης των κουρδικών Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) έναντι του Ισλαμικού Κράτους, αλλά και στις ΗΠΑ, οι οποίες έστειλαν σαφές μήνυμα στην Άγκυρα να προστατεύσει τους Κούρδους συμμάχους της Ουάσιγκτον εξαπέλυσε σήμερα Τρίτη ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

YPG (Μονάδες Προστασίας του Λαού) και το PKK (Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν) είναι το ίδιο πράγμα, τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος απευθυνόμενος σε βουλευτές του ισλαμικού Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) στην τουρκική Εθνοσυνέλευση και προειδοποίησε ότι η Άγκυρα δεν πρόκειται να συμβιβαστεί στο συγκεκριμένο θέμα.

Αφορμή για το ξέσπασμα του Τούρκου προέδρου στάθηκαν οι προειδοποιήσεις του συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζον Μπόλτον, την Κυριακή, ότι οι ΗΠΑ δεν θα προχωρήσουν στην απόσυρση των αμερικανικών δυνάμεων από τη Συρία, εάν η τουρκική κυβέρνηση δεν εγγυηθεί ότι δεν θα επιτεθεί στους Κούρδους μαχητές.

Ο ίδιος ωστόσο εμφανίστηκε αισιόδοξος μετά την «εποικοδομητική» συνομιλία που είχε με τον Τούρκο ομόλογο του Ιμπραήμ Καλίν στην Άγκυρα, αν και αναγνώρισε ότι οι δύο πλευρές εντόπισαν «περαιτέρω ζητήματα για διάλογο».

Ο Ερντογάν από την πλευρά του, σε άρθρο το οποίο δημοσίευσαν οι «New York Times» ζήτησε να του παραχωρηθεί η Συρία ως τουρκικό προτεκτοράτο.

Τις τελευταίες μέρες στελέχη της κυβέρνησης του Τραμπ πάτησαν φρένο σε ό,τι αφορά την αποχώρηση και τόνισαν ότι η απόσυρση των αμερικανικών δυνάμεων θα πραγματοποιηθεί σταδιακά.

Ο Μπόλτον από την πλευρά του πρόσθεσε ότι η Τουρκία θα προστατεύσει τους Σύρους Κούρδους μαχητές, συμμάχους της Ουάσιγκτον κι αιχμή του δόρατος στις επιχειρήσεις εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.

Ερωτηθείς εάν η Ουάσιγκτον μπορεί να εμπιστευτεί τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κι αν πράγματι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις θα απόσχουν από την καταδίωξη των Κούρδων, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο απάντησε πως ο Ερντογάν «δεσμεύθηκε στον πρόεδρο Τραμπ» γι’ αυτό.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

ΗΠΑ: Έξι αγνοούμενοι στη Βαλτιμόρη από κατάρρευση γέφυρας

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr