Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σε Μαλαισιανούς αξιωματούχους τα μαύρα κουτιά του Boeing

Σε Μαλαισιανούς αξιωματούχους τα μαύρα κουτιά του Boeing
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, στην πόλη Ντονέτσκ της ανατολικής Ουκρανίας, τα δύο μαύρα κουτιά του Boeing 777 της Malaysia Airlines παραδόθηκαν σε Μαλαισιανούς αξιωματούχους και εμπειρογνώμονες από τον Αλεκσάντρ Μποροντάι, ανώτατο στέλεχος των φιλορώσων αυτονομιστών.

Κατόπιν και οι δύο πλευρές υπέγραψαν ένα έγγραφο, το οποίο σύμφωνα με τον Μποροντάι ήταν ένα πρωτόκολλο για την ολοκλήρωση της διαδικασίας παράδοσης των μαύρων κουτιών του Boeing που καταρρίφθηκε στην ανατολική Ουκρανία.

Όπως είπε ο συνταγματάρχης Μοχάμεντ Σάκρι του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας της Μαλαισίας, που παρέλαβε τα ευρήματα, τα δύο μαύρα κουτιά ήταν «σε καλή κατάσταση».

Ταυτόχρονα οι φιλορώσοι αυτονομιστές ανακοίνωσαν την κατάπαυση του πυρός σε μια ακτίνα 10 χιλιομέτρων γύρω από το σημείο της συντριβής του αεροσκάφους για να διευκολυνθεί η έρευνα για τα αίτια της πτώσης του αεροσκάφους, το οποίος σύμφωνα με τις ΗΠΑ καταρρίφθηκε από πύραυλο που εκτοξεύτηκε από το έδαφος που ελέγχουν οι αυτονομιστές.

Από την πλευρά της η Ρωσία ζήτησε διά της πρέσβειράς της στη Μαλαισία, η έρευνα για την κατάρριψη να διεξαχθεί από την «διεθνή κοινότητα» και όχι από την Ουκρανία.

«Η Ρωσία έχει ζητήσει να διεξαχθεί δίκαιη, συνολική και πλήρης έρευνα υπό την εποπτεία του ICAO» (του Διεθνούς Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας των Ηνωμένων Εθνών), ανέφερε η Λιουντμίλα Βορομπγιέβα στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Έχουμε ήδη απευθύνει έκκληση για τη διενέργεια έρευνας που να γίνει υπό την εποπτεία του ICAO. Ο λόγος είναι ότι οι αντάρτες, όπως καταλαβαίνουμε, δεν εμπιστεύονται την κυβέρνηση του Κιέβου», δήλωσε η ρωσίδα διπλωμάτης. «Γι ‘αυτό ήταν απρόθυμοι να παραδώσουν όλα τα στοιχεία όπως τα μαύρα κουτιά στην ουκρανική πλευρά, επειδή φοβούνται ότι τα αποδεικτικά στοιχεία θα αλλοιωθούν», πρόσθεσε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πολωνία: Συνελήφθη ύποπτος για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι σε συνεργασία με Ρώσους κατασκόπους

Γερμανία: Ρώσοι κατάσκοποι σχεδίαζαν δολιοφθορές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και σιδηροδρόμους

Ο φιλότουρκος «τενεκές» Μπορέλ θέλει να στείλουμε αντιαεροπορικά στην Ουκρανία

Η επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ μπορεί να ζημιώσει τη Ρωσία στην Ουκρανία

Ζελένσκι: «Η Ουκρανία έχει ανάγκη βοήθειας από τους συμμάχους της ακριβώς όπως το Ισραήλ»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr