ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Ντόναλντ Τραμπ, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Συρία, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

















































Τουρκία: Συνετρίβη κοντά στην Άγκυρα το Falcon 50 που μετέφερε τον αρχηγό ΓΕΣ της Δυτ. Λιβύης
Συγκλονιστικά ηχητικά ντοκουμέντα αποκαλύπτουν Ρώσους στρατιώτες να «ακονίζουν μαχαίρια για κανιβαλισμό» λόγω έλλειψης εφοδίων
Ένας σε σύγχυση κουτοπόνηρος Ερντογάν τηλεφώνησε στον Πρόεδρο του Λιβάνου για να «χαλάσει» την οριοθέτηση ΑΟΖ με την Κύπρο
ΝΤΡΟΠΗ! Οι Τούρκοι «πανηγυρίζουν» επειδή η «Νέα Αριστερά» του Χαρίτση εναντιώνεται στη συμμαχία Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ
Χαλέπι: Οι Κούρδοι απέκρουσαν επίθεση τζιχαντιστών της Δαμασκού - Ο ρόλος της Τουρκίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Τις «μεγάλες δυνατότητες σημαντικής επέκτασης» της διμερούς συνεργασίας ως προς την οικονομική ανάπτυξη επισήμανε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε χθες Δευτέρα με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Σε ανάρτησή του στο Twitter ο Τραμπ ανέφερε πως συζήτησε με τον Ερντογάν για τις «τελευταίες δύο εβδομάδες επιτυχίας στην μάχη εναντίον των υπολειμμάτων του Ισλαμικού Κράτους» και «την ασφαλή ζώνη 30 χιλιομέτρων» που θέλει να δημιουργηθεί στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας για να προστατευθούν οι Κούρδοι, σύμμαχοι της Ουάσιγκτον στον πόλεμο εναντίον της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.
Μία ημέρα νωρίτερα ο Τραμπ είχε απειλήσει και πάλι μέσω Twitter να «καταστρέψει» την οικονομία της Τουρκίας, αν επιτεθεί στους Κούρδους.
Ο Ρεπουμπλικάνος ανήγγειλε ότι «ξεκινά» η αποχώρηση των περίπου 2.000 Αμερικανών στρατιωτικών από το έδαφος της Συρίας, όπως είχε υποσχεθεί τον Δεκέμβριο, υπογραμμίζοντας πάντως πως οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να πλήττουν τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στη χώρα.
Από την πλευρά του ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου διαμήνυσε χθες πως η Τουρκία «δεν θα εκφοβισθεί» από τις αμερικανικές «οικονομικές απειλές» σε σχέση με τις κουρδικές δυνάμεις της Συρίας, προσθέτοντας ότι η Τουρκία δεν είναι «αντίθετη» στην ιδέα της δημιουργίας μίας «ζώνης ασφαλείας» στη Συρία.
Η κουρδική παραστρατιωτική οργάνωση Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), που αποτέλεσε την αιχμή του δόρατος στις επιχειρήσεις του διεθνούς συνασπισμού εναντίον των τζιχαντιστών, ελέγχει μεγάλο μέρος της βόρειας Συρίας.
Ο Ερντογάν έχει διαμηνύσει ότι σκοπεύει να τη συντρίψει, καθώς η κυβέρνησή του διατείνεται ότι αποτελεί τον συριακό βραχίονα της οργάνωσης Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK), η οποία διεξάγει ανταρτοπόλεμο στην τουρκική επικράτεια από το 1984.






















































