Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Με βαριές απώλειες έληξε η επίθεση ισλαμιστών στο Ναϊρόμπι – Στους 14 οι νεκροί

Με βαριές απώλειες έληξε η επίθεση ισλαμιστών στο Ναϊρόμπι – Στους 14 οι νεκροί
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Έπειτα από περίπου 20 ώρες και 14 νεκρούς, η επίθεση στο κτιριακό συγκρότημα του Ναϊρόμπι στην Κένυα έλαβε τέλος. «Οι τρομοκράτες εξουδετερώθηκαν», δήλωσε ο πρόεδρος της Κένυας Ουχούρου Κενυάτα.

Η επίθεση, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε η σομαλική ισλαμιστική οργάνωση Σεμπάμπ, άρχισε χθες Τρίτη μετά τις 15.00 (14.00 ώρα Ελλάδας), με μια ισχυρή έκρηξη στον χώρο στάθμευσης του συγκροτήματος και κατόπιν την πυροδότηση της βόμβας με την οποία είχε ζωστεί ένας βομβιστής αυτοκτονίας στο φουαγιέ του ξενοδοχείου «Dusit», σύμφωνα με την αστυνομία.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, ξεσπούσαν σποραδικά ανταλλαγές πυρών και ακούγονταν εκρήξεις, ειδικά κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης διάσωσης δεκάδων παγιδευμένων.

Ανάμεσα στα θύματα είναι 11 Κενυάτες, ένας Αμερικανός και ένας Βρετανός, σύμφωνα με το προσωπικό του νεκροτομείου.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ επιβεβαίωσε ότι ένας πολίτης των ΗΠΑ σκοτώθηκε στην επίθεση. Η κυβέρνηση της Ισπανίας ανακοίνωσε ότι ένας πολίτης της χώρας είναι ανάμεσα στους τραυματίες.

Σύμφωνα με την αστυνομία, στόχος της Σεμπάμπ ήταν μια διάσκεψη που οργάνωνε μια αμερικανική εταιρεία και στην οποία επρόκειτο να συμμετάσχουν πολλοί Αμερικανοί, όμως η τοποθεσία όπου θα γινόταν η εκδήλωση άλλαξε την τελευταία στιγμή.

Η χθεσινή επίθεση στο Ναϊρόμπι ανακάλεσε στη μνήμη πολλών την επίθεση το 2013 στο εμπορικό κέντρο Westgate Mall με 67 νεκρούς, στην ίδια συνοικία.

Η Σεμπάμπ διατείνεται ότι εξαπολύει επιθέσεις στην Κένυα για να εκδικηθεί για τη δράση των κενυατικών στρατευμάτων στη Σομαλία.

Οι κενυατικές ένοπλες δυνάμεις έχουν αναπτύξει χιλιάδες στρατιωτικούς και αστυνομικούς στο σομαλικό έδαφος εντός των ορίων της δράσης της AMISOM, της δύναμης της Αφρικανικής Ένωσης που υποστηρίζει την αδύναμη σομαλική ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι γαλλικές Αρχές απέλασαν ιμάμη που υποστήριζε τους τζιχαντιστές – Το κήρυγμα μίσους

Τηλεφωνική συνομιλία Μπάιντεν-Νετανιάχου, η πρώτη εδώ και έναν μήνα

Ο πρώην επικεφαλής της Σιν Μπετ δεν πιστεύει ότι η Χαμάς μπορεί να ηττηθεί στρατιωτικά

Νετανιάχου: «Τόσο γρήγορα ξεχάσατε τη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου;»

Σύροι κι Αφγανοί σχεδίαζαν χτυπήματα σε Εβραϊκούς και Ισραηλινούς στόχους στην Ευρώπη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr