Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Φρικτό θάνατο βρήκε θανατοποινίτης στις ΗΠΑ

Φρικτό θάνατο βρήκε θανατοποινίτης στις ΗΠΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Φρικτό θάνατο βρήκε ένα θανατοποινίτης σε φυλακή της Αριζόνα των ΗΠΑ, ο οποίος βασανιζόταν επί δύο ώρες αφότου του χορηγήθηκε η θανατηφόρα ένεση, αντί να καταλήξει μέσα στα 10 πρώτα λεπτά όπως συμβαίνει συνήθως.

Όπως γνωστοποίησε το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Αριζόνα, πρόκειται για τον Τζόσεφ Γουντ, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε θάνατο το 1989 για τη δολοφονία την πρώην φίλης του και του πατέρα της.

«Οι αρχές των φυλακών της Αριζόνα χορήγησαν την ένεση στις 13:52. Στη 13:57 οι αρχές ανέφεραν ότι ο Γουντ έπεσε σε κώμα αλλά στις 14:02 άρχισε να αναπνέει. Στη 14:03 το στόμα του στράβωσε και συνέχιζε να αναπνέει. Λαχάνιαζε και βογκούσε για περισσότερο από μία ώρα» ανέφεραν σε γραπτή τους δήλωση οι δικηγόροι του, ενώ ο κατάδικος ήταν ακόμα ζωντανός στις 15:02 τοπική ώρα.

«Ο Τζόσεφ Γουντ πέθανε περίπου μετά από δυο ώρες και ενώ ένοιωθε και προσπαθούσε να αναπνεύσει για περίπου μία ώρα και σαράντα λεπτά» κατήγγειλε ο δικηγόρος του Ντελ Μπαιτς.

Ο βασανιστικός τρόπος που τελικά θανατώθηκε ο Γουντς, επαναφέρει μια ιδιαίτερα μακρόχρονη διαμάχη στις ΗΠΑ γύρω από την αποτελεσματικότητα και την προέλευση των χημικών προϊόντων που χρησιμοποιούνται για τις εκτελέσεις.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 24 ωρών ο Γουντς είχε καταθέσει αλλεπάλληλες προσφυγές στο Ανώτατο Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών επικαλούμενος αντισυνταγματικότητα στην εκτέλεσή του εξ αιτίας του πέπλου μυστηρίου που περιβάλλει τη θανατηφόρο ένεση στην πολιτεία της Αριζόνας.

Κατήγγειλε τον αντισυνταγματικό κίνδυνο να υποφέρει κατά τη διάρκεια της εκτέλεσής του, ελλείψει πληροφοριών σχετικά με τα προϊόντα που χρησιμοποιούνται και τα προσόντα του προσωπικού που είναι υπεύθυνο για να του χορηγήσει τη φονική ένεση.

Δυστυχώς οι φόβοι του επαληθεύθηκαν με τον χειρότερο τρόπο.

Αυτή ήταν η 26η εκτέλεση για το 2014 στις Ηνωμένες Πολιτείες και η πρώτη στην Αριζόνα από τον Οκτώβριο του 2013. Στην πολιτεία αυτή έχουν εκτελεστεί 37 θανατοποινίτες από το 1992.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

Γερμανία: Ρώσοι κατάσκοποι σχεδίαζαν δολιοφθορές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και σιδηροδρόμους

Θεοκράτες «κότες» του Ιράν: Ο υπ. Εξωτερικών διαβεβαιώνει ότι δεν επιδιώκει την εξάπλωση της έντασης με το Ισραήλ

Στ. Κασσελάκης από Ουάσιγκτον: Δεν νοείται ελληνοτουρκικός διάλογος χωρίς το Κυπριακό

Μέση Ανατολή: Η Κίνα στο πλευρό του Ιράν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr