Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γιατί ο Γκουάιντο δίνει «γη και ύδωρ» στους Ιταλούς για να τον στηρίξουν

Γιατί ο Γκουάιντο δίνει «γη και ύδωρ» στους Ιταλούς για να τον στηρίξουν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ό,τι μπορεί, προκειμένου να εξασφαλίσει τη στήριξη και της Ιταλίας, θα έκανε ο ηγέτης της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας Χουάν Γκουάιντο.

Η Ρώμη περιλαμβάνεται στις χώρες που σήμερα Δευτέρα δεν προέβησαν σε ξεχωριστή ανακοίνωση για την αναγνώριση του Γκουάιντο ως μεταβατικού πρέδρου σε αντίθεση με δέκα χώρες που αναγνώρισαν στον πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης το νόμιμο δικαίωμα να διεξαγάγει προεδρικές εκλογές.

«Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν ώστε η ιταλική κυβέρνηση να προσθέσει την υποστήριξή της, που είναι είναι πολύ σημαντική για εμάς, σε αυτή που εκφράστηκε από την υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση», δήλωσε ο Γκουάιντο στην «Corriere della Sera».

Ο Ιταλός πρόεδρος Σέρτζιο Ματαρέλα, ο οποίος συνήθως παραμένει μακριά από την καθημερινή πολιτική, κάλεσε την κυβέρνηση να βάλει στην άκρη τις διαφορές της και να εκφράσει υποστήριξη προς τον Γκουάιντο.

«Πρέπει να επιδείξουμε ευθύνη και σαφήνεια με μια κοινή γραμμή την οποία έχουν υιοθετήσει όλοι οι εταίροι και σύμμαχοί μας στην Ε.Ε.», δήλωσε ο Ματαρέλα σήμερα στη Ρώμη.

Οι Βενεζουελανοί ιταλικής καταγωγής αποτελούν μια μεγάλη και με επιρροή ομάδα στη νοτιοαμερικανική χώρα.

«Η επιβολή τελεσιγράφων, κυρώσεων, το πάγωμα των αγαθών της Βενεζουέλας. Αυτά μπορεί να σημαίνουν πως ανοίγει ο δρόμος για μια στρατιωτική επέμβαση», δήλωσε ο Αλεσάντρο Ντι Μπατίστα, εξέχουσα προσωπικότητα του Κινήματος Πέντε Αστέρων, του ενός από τα δύο κόμματα που μετέχουν στον κυβερνητικό συνασπισμό.

«Ο Μαδούρο είναι ένας από τους τελευταίους αριστερούς δικτάτορες που έχουν απομείνει και κυβερνά με τη χρήση βίας και κάνει τον λαό του να λιμοκτονεί. Η ελπίδα είναι πως θα διεξαχθούν ελεύθερες εκλογές το συντομότερο δυνατό», ανέφερε σε σημερινή δήλωσή του ο επικεφαλής της Λέγκας Ματέο Σαλβίνι.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ρομπέρτο Καβάλι: Πέθανε ο διάσημος σχεδιαστής μόδας σε ηλικία 83 ετών

Ο Νίκος Δένδιας παρουσία του Λουίτζι Ντι Μάιο έστειλε μήνυμα στην Άγκυρα για το πώς λύνουν τις διαφορές τους οι πολιτισμένες χώρες

Έφτιαξαν fake βίντεο πορνό με τη Μελόνι – Στη Δικαιοσύνη η πρωθυπουργός της Ιταλίας

Σύροι κι Αφγανοί σχεδίαζαν χτυπήματα σε Εβραϊκούς και Ισραηλινούς στόχους στην Ευρώπη

Απειλές Χούτι κατά της Ιταλίας: «Αν ξανά αποτρέψουν επίθεσή μας, τα πλοία της θα κινδυνεύσουν»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr