Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι είπε η Τερέζα Μέι στους Βορειοϊρλανδούς για το Brexit

Τι είπε η Τερέζα Μέι στους Βορειοϊρλανδούς για το Brexit
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την πρόθεσή της να αλλάξει και όχι να αντικαταστήσει πλήρως το backstop από την συμφωνία για την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ, διευκρίνισε η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι .

Μιλώντας στο Μπέλφαστ της Β.Ιρλανδίας, όπου πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη η κ. Μέι ρωτήθηκε για το πως θα καταφέρει να πείσει το 56% των κατοίκων της Β.Ιρλανδίας – που ψήφισαν υπέρ της παραμονής στο δημοψήφισμα – ότι θα πρέπει τώρα να δεχτούν μία συμφωνία χωρίς το backstop.

Όπως είπε, πρόθεσή της είναι να γίνουν αλλαγές πάνω στο backstop και όχι να αντικατασταθεί.

«Αυτό που προτείνω δεν είναι να πείσω τους ανθρώπους να αποδεχτούν μία συμφωνία που δεν περιλαμβάνει μία τέτοια εγγύηση για το μέλλον» δήλωσε.

Για την επιλογή εναλλακτικών τεχνικών διευθετήσεων υποστήριξε ότι θα πρέπει να είναι τέτοιες που να ταιριάζουν στις συγκεκριμένες συνθήκες της Β.Ιρλανδίας.

Η Τερέζα Μέι, στην ομιλία της επανέλαβε τη δέσμευσή της να ολοκληρώσει το Brexit, με τρόπο που δεν θα επιβάλλει ένα σκληρό σύνορο ανάμεσα στην Β.Ιρλανδία και Ιρλανδία, σεβόμενη την Συμφωνία της Μεγάλης Παρασκευής.

«Θα υπάρξει πλήρης προστασία της υπάρχουσας διασυνοριακής συνεργασίας» είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Λονδίνο: «Σανδαλάκηδες» διαδηλωτές υπέρ της Γάζας την «έπεσαν» στην Oxford Street

Ουκρανία: Το Κίεβο «συμφωνεί σε ειρηνευτικό σχέδιο» με τη μεσολάβηση των ΗΠΑ

Ευρωπαϊκή αντιπρόταση για την Ουκρανία: Διαπραγματεύσεις αντί παραχώρηση εδαφών, ρωσικές αποζημιώσεις και εκλογές

Οι Τούρκοι φοβούνται ότι το Ισραήλ αγοράζει γη στην κατεχόμενη Κύπρο – «Η Κύπρος προστίθεται στο μενού του νέου ιμπεριαλιστικού παιχνιδιού που στήνεται στην περιοχή μας»

Γκρίνια στην Τουρκία – Αγόρασαν S-400 που δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν και Eurofighter στη διπλάσια τιμή

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr