Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ιράν, που κρεμάει ανθρώπους σε πλατείες, κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι στηρίζουν «χασάπηδες»

Το Ιράν, που κρεμάει ανθρώπους σε πλατείες, κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι στηρίζουν «χασάπηδες»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Δικτάτορες, χασάπηδες και εξτρεμιστές» στη Μέση Ανατολή στηρίζει η κυβέρνηση των ΗΠΑ κατήγγειλε ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ την Τετάρτη, απαντώντας με τον πιο σκληρό τρόπο στο ανάλογο ύφος με το οποίο επίσης επιτέθηκε ο Αμερικανός πρόεδρος στην Τεχεράνη, κατά την ομιλία του για την κατάσταση της Ένωσης ενώπιον της ολομέλειας των δύο σωμάτων του Κογκρέσου.

Οι σχέσεις των δύο κρατών είναι περισσότερο από ποτέ τεταμένες έπειτα από την απόφαση του Τραμπ να αποσύρει τις ΗΠΑ από τη διεθνή συμφωνία για το πρόγραμμα πυρηνικής ενέργειας της Τεχεράνης και την επιβολή νέων κυρώσεων εις βάρος της.

«Η εχθρότητα των ΗΠΑ τις έχει οδηγήσει να υποστηρίζουν δικτάτορες, χασάπηδες και εξτρεμιστές, που έχουν φέρει μόνο καταστροφή στην περιοχή μας», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ο Ιρανός ΥΠΕΞ.

Είχε προηγηθεί η επίθεση του Τραμπ, ο οποίος αποκάλεσε το Ιράν το «κυριότερο κράτος-υποστηρικτή της τρομοκρατίας στον κόσμο» και έκανε λόγο για ένα «ριζοσπαστικό» καθεστώς, ενώ διαβεβαίωσε πως η κυβέρνησή του ενήργησε και θα συνεχίσει να ενεργεί αποφασιστικά για να το αντιμετωπίσει.

«Είναι ένα ριζοσπαστικό καθεστώς. Κάνουν άσχημα, άσχημα πράγματα», τόνισε ο Τραμπ και πρόσθεσε πως «δεν θα πάρουμε τα μάτια μας από αυτό το καθεστώς που κραυγάζει “θάνατος στην Αμερική” και απειλεί να διαπράξει γενοκτονία εναντίον του εβραϊκού λαού».

«Οι Ιρανοί – περιλαμβανομένων των Εβραίων συμπατριωτών μας – τιμούν τα 40 χρόνια προόδου παρά την πίεση των ΗΠΑ, καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ διατυπώνει νέες κατηγορίες εναντίον μας στην ομιλία του για την Κατάσταση της Ένωσης», απάντησε ο Ζαρίφ.

Ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ρουχανί έχει δηλώσει κατ’ επανάληψη τον τελευταίο καιρό ότι η χώρα αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη οικονομική κρίση των τελευταίων 40 ετών, εν μέρει εξαιτίας των αμερικανικών κυρώσεων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μεγάλη ανατροπή: Εφετείο της Νέας Υόρκης ακύρωσε την καταδίκη του Γουάινστιν

Πύραυλο των Χούτι κατέρριψαν οι Αμερικανοί – Είχε στόχο πλοίο με 4 Έλληνες στο πλήρωμα

TikTok σε Μπάιντεν: «Δεν πάμε πουθενά» – Στην αντεπίθεση για την απαγόρευση

Τον Μάρτιο οι ΗΠΑ μυστικά μετέφεραν ATACMS μεγάλης εμβέλειας στην Ουκρανία

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr