Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η ισπανική Δεξιά και ακροδεξιά διαδηλώνουν κατά Σάντσεθ – Τον κατηγορούν για εσχάτη προδοσία

Η ισπανική Δεξιά και ακροδεξιά διαδηλώνουν κατά Σάντσεθ – Τον κατηγορούν για εσχάτη προδοσία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η ισπανική δεξιά και ακροδεξιά θα διαδηλώσουν μαζί για πρώτη φορά την Κυριακή στη Μαδρίτη εναντίον του σοσιαλιστή πρωθυπουργού της χώρας Πέδρο Σάντσεθ, τον οποίο κατηγορούν για «εσχάτη προδοσία» λόγω του διαλόγου του με τους Καταλανούς αυτονομιστές.

Οι συντηρητικοί του Λαϊκού Κόμματος (PP), οι φιλελεύθεροι του Ciudadanos και οι ακροδεξιοί του Vox απηύθυναν κάλεσμα σήμερα το πρωί προς τους υποστηρικτές τους να συγκεντρωθούν την Κυριακή το μεσημέρι στη Plaza Colon, δύο ημέρες πριν από την έναρξη, την Τρίτη, της ιστορικής δίκης 12 αυτονομιστών ηγετών για τον ρόλο τους στην προσπάθεια απόσχισης της Καταλονίας.

Ο πρόεδρος του PP Πάμπλο Κασάδο χαρακτήρισε τον Πέδρο Σάντσεθ «παράνομο πρόεδρο» και «τον μεγαλύτερο προδότη στη δημοκρατική ιστορία της Ισπανίας», κατηγορώντας τον για «εσχάτη προδοσία» προς τη χώρα.

Ο Πέδρο Σάντσεθ «αποδεικνύει ότι δεν έχει κανέναν ηθικό ενδοιασμό κι ότι είναι ικανός για τα χειρότερα: τον τεμαχισμό της Ισπανίας» επισήμανε από την πλευρά του ο Αλμπέρτ Ριβέρα, ο επικεφαλής του Ciudadanos, καλώντας υπέρ της «δημιουργίας ενός μετώπου των πολιτών στους δρόμους».

«Πρέπει να διώξουμε αυτή την κυβέρνηση των προδοτών, που είναι όμηρος των πραξικοπηματιών» ήταν το tweet που ανήρτησε ο πρώτος στην ιεραρχία του ακροδεξιού Vox Σαντιάγο Αμπασκάλ.

Στο στόχαστρο των επικριτών του επικεφαλής της ισπανικής κυβέρνησης βρίσκεται η απόφαση της κυβέρνησης να αποδεχθεί την παρουσία, την οποία ζήτησαν οι υπέρμαχοι της ανεξαρτησίας, ενός ανεξάρτητου «εισηγητή» που θα αναλάβει να διευκολύνει τη διεξαγωγή ενός διαλόγου στο μέλλον μεταξύ των καταλανικών πολιτικών κομμάτων.

Την απόφαση αυτή καταδίκασε η δεξιά, σύμφωνα με την οποία τα κόμματα της αντιπολίτευσης υπέκυψαν μία ακόμη φορά στον «εκβιασμό» των αυτονομιστών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Καταψηφίζει την πρόταση μομφής ο πρώην «Σπαρτιάτης», ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Κατσιβαρδάς

Ο Μπαχτσελί ζήτησε από τον Ερντογάν να μείνει πρόεδρος της Τουρκίας για πάντα

«Όχι» κι από την Ισπανία στην πρόταση Μακρόν για αποστολή στρατευμάτων στην Ουκρανία

Βίλντερς: «Η Τουρκία πρέπει να αποβληθεί από το ΝΑΤΟ»

DW: Τι γυρεύει ο «κύριος Frontex» στο ψηφοδέλτιο της Λεπέν;

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr