Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ακροδεξιοί του AfD δέχτηκαν επίθεση στο Βερολίνο – Πήγαιναν να δουν ντοκιμαντέρ για το γκέτο της Βαρσοβίας

Ακροδεξιοί του AfD δέχτηκαν επίθεση στο Βερολίνο – Πήγαιναν να δουν ντοκιμαντέρ για το γκέτο της Βαρσοβίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τέσσερα μέλη του κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) δέχθηκαν επίθεση την Κυριακή το βράδυ στο Βερολίνο, καθώς πήγαιναν να παρακολουθήσουν μια ταινία για το εβραϊκό γκέτο της Βαρσοβίας, έπειτα από μια πρόσκληση του καλλιτεχνικού διευθυντή του φεστιβάλ κινηματογράφου του Βερολίνου προς τα μέλη του ακροδεξιού κόμματος.

Τα τέσσερα μέλη του AfD όδευαν για να παρακολουθήσουν μια ταινία για το γκέτο της κατεχόμενης από τους Ναζί Βαρσοβίας, όταν βρέθηκαν απέναντι σε μια ομάδα πέντε έως επτά επιτιθέμενων, τόνισε η Αστυνομία, επικαλούμενη δηλώσεις των θυμάτων.

Η επίθεση συνέβη κοντά στον κινηματογράφο Kino International της γερμανικής πρωτεύουσας, εν μέσω του ετήσιου φεστιβάλ του Βερολίνου, Μπερλινάλε.

Δύο από τα θύματα τραυματίστηκαν από γροθιές που δέχθηκαν στο πρόσωπο και από χτυπήματα με έναν σάκο που είχε μέσα αντικείμενο.

Ο 27χρονος και ο 31χρονος αρνήθηκαν να μεταφερθούν στο νοσοκομείο και τους δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες στο σημείο της επίθεσης, σύμφωνα με την Αστυνομία.

Ο 31χρονος δήλωσε στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa ότι οι δράστες της επίθεσης, που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπα τους, τους αποκάλεσαν «Ναζί».

«Μου επιτέθηκαν ακροαριστεροί»

Ο 27χρονος αργότερα εμφανίστηκε μπροστά από τον κινηματογράφο με έναν επίδεσμο γύρω από το κεφάλι, είπαν αυτόπτες μάρτυρες.

Κατηγόρησε ότι ακροαριστεροί του επιτέθηκαν.

Η Staatsschutz ερευνά κατά πόσον οι τέσσερις έγιναν στόχος εξαιτίας της συμμετοχής του στο AfD. Οι δράστες παραμένουν άγνωστοι.

Μετά την ανακοίνωση τον περασμένο μήνα ότι η ταινία «Το Μυστικό Αρχείο του Γκέτο της Βαρσοβίας (The Secret Archive of the Warsaw Ghetto)» θα προβληθεί σε κινηματογραφικές αίθουσες στο Βερολίνο, ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Μπερλινάλε, ο Ντίτερ Κόσλικ, είχε εκφράσει την ελπίδα όσο το δυνατόν περισσότερα μέλη του AfD να προσέλθουν να δουν την ταινία, απευθύνοντας προσωπική πρόσκληση σε αυτά.

Η διεύθυνση της Μπερλινάλε αποφάσισε να προβάλει την ταινία, αφότου μέλη του AfD στην βουλή του κρατιδίου της Βαυαρίας αποχώρησαν από μια ετήσια εκδήλωση για τα θύματα των γερμανικών Ναζί τον περασμένο μήνα.

Μια επίθεση σε πολιτικό στέλεχος του ακροδεξιού κόμματος στην Βρέμη τον περασμένο μήνα έκανε τα μέλη του κόμματος να υποστηρίζουν ότι καταδιώκονται για τα πιστεύω τους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Στα όρια της ύφεσης η οικονομία – Το 2024 θα είναι μια δύσκολη χρονιά

Καταψηφίζει την πρόταση μομφής ο πρώην «Σπαρτιάτης», ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Κατσιβαρδάς

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Ο Μπαχτσελί ζήτησε από τον Ερντογάν να μείνει πρόεδρος της Τουρκίας για πάντα

Γερμανός στρατιώτης ήταν μυστικός πράκτορας της Ρωσίας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr