Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κινδυνεύει με διαμελισμό η Ιταλία; Η Λέγκα υπονομεύει την ενότητα της χώρας

Κινδυνεύει με διαμελισμό η Ιταλία; Η Λέγκα υπονομεύει την ενότητα της χώρας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βενετία, Ιταλία, Λομβαρδία,

Η ιταλική κυβέρνηση επιδιώκει να δώσει ενισχυμένη αυτονομία σε Βενετία, Λομβαρδία και Εμίλια Ρομάνα, τρεις περιοχές του Βορρά που κατέχουν το 40% της ιταλικής οικονομίας, γράφει η γαλλική Les Echos, προειδοποιώντας ότι υπάρχει «κίνδυνος να προκαλέσουν σχίσμα στην ιστορικά εύθραυστη συνοχή της χώρας».

Τι ζητούν αυτές οι περιοχές; Κατ’ αρχάς μεγαλύτερη ανοχή στην αναδιανομή των οικονομικών πηγών που παράγονται στο έδαφός τους.

Η Λομβαρδία και η Βενετία παραπονούνται ότι το κεντρικό κράτος αναδιανέμει «άνισα» πολλούς από τους πόρους που παράγονται εκεί.

Η λίστα των απαιτήσεων πάει πιο μακριά από τη διαχείριση της φορολογίας που προέρχεται από τις περιοχές αυτές.

Θεωρούν ότι έχουν περισσότερα δικαιώματα σε καλύτερο επίπεδο ασφάλειας, εκπαίδευσης, υποδομών, υγείας, προστασίας περιβάλλοντος και πολιτιστικής κληρονομιάς.

Απαίτηση που προέρχεται από την καλύτερη διαχείριση και την καλύτερη γνώση των θεμάτων τους έναντι της διαχείρισης από την κεντρική εξουσία: με τον κίνδυνο να προκληθεί σχίσμα στην ιστορικά εύθραυστη συνοχή της χώρας, σημειώνει η γαλλική εφημερίδα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Ιταλοί «μαύρισαν» τη Μελόνι: Καταψήφισαν σε δημοψήφισμα την μεταρρύθμιση στη Δικαιοσύνη

Ο Σάντσεθ κόβει ΦΠΑ και ΕΦΚ σε ενέργεια και παγώνει τα ενοίκια – Πακέτο ανακούφισης 5 δισ. ευρώ

Η Ιταλία στέλνει υπερσύγχρονη φρεγάτα στην Κύπρο

Η Ισπανία στέλνει στην Κύπρο τη «Φ/Γ Χριστόφος Κολόμβος» – Ιταλία και Ολλανδία επίσης στέλνουν πλοία

Μιλάνο: Εκτροχιάστηκε τραμ – Ένας νεκρός και 40 τραυματίες

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr