Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Θρίλερ στην Κωνσταντινούπολη – Στις 3.941 ψήφους η διαφορά στο 98,8%

Θρίλερ στην Κωνσταντινούπολη – Στις 3.941 ψήφους η διαφορά στο 98,8%
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Συνεχίζεται το θρίλερ στην Κωνσταντινούπολη, όπου η καταμέτρηση των ψήφων για την πολυπόθητη πρωτιά στις δημοτικές εκλογές μοιάζει με το μαρτύριο της σταγόνας.

Με καταμετρημένο το 98,8% των εκλογικών τμημάτων και αναθεωρημένη καταμέτρηση ψήφων, έχουμε τη διαφορά στις 3.941 ψήφους.

Υποψήφιος δήμαρχος του ισλαμικού ΑΚΡ και των Γκρίζων Λύκων («Λαϊκή Συμμαχία»), Μπιναλί Γιλντιρίμ: 48,7% ή 4.111.254 ψήφοι.

Υποψήφιος δήμαρχος κεμαλικών κεντροαριστερού CHP και ακροδεξιού Καλού Κόμματος («Εθνική Συμμαχία), Εκρέμ Ιμάμογλου: 48,7% ή 4.107.313 ψήφοι.

Νωρίτερα στην Κωνσταντινούπολη, τόσο το κυβερνών ισλαμικό Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αλλά και η αξιωματική αντιπολίτευση, το κεμαλικό κεντροαριστερό Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ανακοίνωσαν ότι κέρδισαν με μικρή διαφορά το δήμο στις τοπικές εκλογές που διεξήχθησαν την Κυριακή.

«Θα ήθελα να ενημερώσω τους πολίτες της Κωνσταντινούπολης και όλης της Τουρκίας ότι, σύμφωνα με τους αριθμούς που έχουμε, είναι καθαρό ότι κερδίσαμε την Κωνσταντινούπολη» δήλωσε συγκεκριμένα ο Ιμάμογλου, σημειώνοντας ότι έχει προβάδισμα 29.000 και πλέον ψήφων έναντι του υποψήφιου του κυβερνώντος κόμματος.

Ο ίδιος έκρινε πως είναι πλέον μαθηματικά «αδύνατον» ο Μπιναλί Γιλντιρίμ, πρώην πρωθυπουργός και εξέχον στέλεχος του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης να το ανατρέψει.

Νωρίτερα, ο Γιλντιρίμ ανακήρυξε τη δική του νίκη, παρότι τα μερικά αποτελέσματα προοιωνίζονταν μια εξαιρετικά αμφίρροπη μάχη.

«Κερδίσαμε στην Κωνσταντινούπολη. Ευχαριστώ τους κατοίκους της Κωνσταντινούπολης για την εντολή που μου εμπιστεύθηκαν», είπε ο Γιλντιρίμ στους υποστηρικτές του.

Τους μπέρδεψε ο Ερντογάν

To σκηνικό ήρθαν να περιπλέξουν περισσότερο οι δηλώσεις του Τούρκου προέδρου, ο οποίος φάνηκε να παραδέχεται σε ομιλία του προς υποστηρικτές του πως το AKP ενδέχεται να έχασε τον μητροπολιτικό δήμο, αλλά υποστήριξε ότι παραμένει το «πρώτο κόμμα» σε εθνικό επίπεδο.

«Στην Κωνσταντινούπολη, οι περισσότεροι δήμοι είναι δικοί μας ή οι μάχες είναι ακόμη αμφίρροπες.

»Τι σημαίνει αυτό; Ακόμη κι αν ο λαός μάς πήρε τον [μητροπολιτικό] δήμο, έδωσε τους περισσότερους δήμους στο AKP», υποστήριξε ο Ερντογάν απευθυνόμενος σε υποστηρικτές του στην Άγκυρα.

Όπως υποστήριξε, ο μόνος λόγος που χάθηκαν ορισμένες πόλεις είναι πως το κόμμα του δεν μπόρεσε να εκφραστεί επαρκώς ώστε να πείσει κάποιους ψηφοφόρους.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας πρόσθεσε ότι θα υποβληθούν προσφυγές στα εκλογοδικεία εναντίον των χθεσινών αποτελεσμάτων, όπου κριθεί ότι απαιτείται.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: Βλέπει λάθη μόνο σε επίπεδο επικοινωνίας για τα Τέμπη – Δεν θα στείλουμε όπλα στην Ουκρανία

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποδίδει φόρο τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Νίκος Δένδιας για Γενοκτονία Αρμενίων: «Τιμάμε σήμερα τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας»

RND: Τουρκική «απόβαση» στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου

Ο Σταϊνμάγερ στην Τουρκία με πολιτική ατζέντα… και ντονέρ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr