ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι ΗΠΑ δεν θέλουν να παραδώσουν F-35 στην Τουρκία – Το πρώτο βήμα

Οι ΗΠΑ δεν θέλουν να παραδώσουν F-35 στην Τουρκία – Το πρώτο βήμα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στο πρώτο χειροπιαστό βήμα για την ακύρωση της παράδοσης των μαχητικών F-35 στην Τουρκία προχωρούν οι ΗΠΑ, καθώς, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το πρακτορείο Reuters, η αμερικανική κυβέρνηση έχει ήδη σταματήσει την παράδοση του εξοπλισμού που σχετίζεται με τα συγκεκριμένα αεροσκάφη.

Η εν λόγω κίνηση έρχεται στον απόηχο των επανειλημμένων αμερικανικών προειδοποιήσεων ότι η επιμονή της Άγκυρας για την απόκτηση του ρωσικού συστήματος S-400 θα επιφέρει συνέπειες.

Μάλιστα, όπως επισημαίνει το Reuters, οι Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν ήδη ειδοποιήσει του Τούρκους ομολόγους τους ότι η Ουάσιγκτον έχει αποφασίσει να μην προχωρήσει στην αποστολή του εξοπλισμού που σχετίζεται με την προετοιμασία της παραλαβής των F-35.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η Ουάσιγκτον έχει επανειλημμένα προειδοποιήσει την Άγκυρα ότι η απόκτηση του S-400 θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τη συμμετοχή της Τουρκίας στο πρόγραμμα παραγωγής των F-35, αλλά ακόμα και να οδηγήσει στην ματαίωση της παράδοσης των αεροσκαφών ή και στην επιβολή γενικότερων κυρώσεων.

Μάλιστα κάτι τέτοιο προβλέπεται από την χρήση του Νόμου Περί Αντιμετώπισης των Αντιπάλων της Αμερικής Μέσω Κυρώσεων (CAATSA), καθώς η κατασκευάστρια εταιρία των S-400, Almaz-Antey Air and Space Defense Corporation JSC, βρίσκεται υπό καθεστώς κυρώσεων μετά την απόφαση που έλαβε η αμερικανική κυβέρνηση στις 27 Οκτωβρίου 2017.

Το Πεντάγωνο με μια ανακοίνωσή του διαβεβαίωσε απόψε ότι έχει λάβει μέτρα για να διασφαλίσει ότι η αλυσίδα εφοδιασμού των F-35 δεν θα πληγεί στην περίπτωση που η Τουρκία αποχωρήσει από το πρόγραμμα παραγωγής.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, αναπτύσσονται δευτερεύουσες πηγές για να αντικατασταθούν, εφόσον χρειαστεί, τα εξαρτήματα των F-35 που παράγονται από την Τουρκία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Διπλωματικές Πηγές: «Η Τουρκία εξήγγειλε παράνομες έρευνες σε περιοχές κυπριακών χωρικών υδάτων και υφαλοκρηπίδας»

Ντάνα Λεβί: Οι Τούρκοι έχουν σχέδιο να βομβαρδίσουν το Ισραήλ – «Η Τουρκία θα μετατραπεί σε Γάζα»

Η τουρκική MİT κανόνισε συνάντηση ισλαμιστών κυβερνητικών της Συρίας με φιλοϊρανούς ισλαμιστές της Χεζμπολάχ

Ντάνα Λέβι: Ο Τομ Μπάρακ είπε ότι το Ισραήλ επιχείρησε να «σπρώξει» την Τουρκία σε πόλεμο

Ρούμπιο: «Φύγετε αμέσως» στην ιρανική αντιπροσωπεία στον ΟΗΕ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr