Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βρετανός ΥΠΟΙΚ: Το δεύτερο δημοψήφισμα θα επανέλθει στη βουλή

Βρετανός ΥΠΟΙΚ: Το δεύτερο δημοψήφισμα θα επανέλθει στη βουλή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η ιδέα ενός δεύτερου δημοψηφίσματος για το Brexit είναι πολύ πιθανό να επανέλθει στο βρετανικό κοινοβούλιο, δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών Φίλιπ Χάμοντ, αν και σε κάθε περίπτωση επανέλαβε τη θέση της κυβέρνησης, η οποία είναι κατηγορηματικά αντίθετη σε οποιοδήποτε νέο δημοψήφισμα.

Πέραν όμως της αντίθεσης της βρετανικής κυβέρνησης, σημείωσε ο Χάμοντ, ο χρόνος πιέζει πολύ έως τη νέα ημερομηνία που αποφάσισε η Σύνοδος Κορυφής για το Brexit και επομένως έως τις 31 Οκτωβρίου δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια.

Η πρόταση του νέου δημοψηφίσματος ήταν ανάμεσα σε αρκετές εναλλακτικές προτάσεις για το Brexit που τέθηκαν από τους Βρετανούς βουλευτές τον περασμένο μήνα, αλλά καμία δεν συγκέντρωσε πλειοψηφία.

«Η θέση της κυβέρνησης δεν έχει αλλάξει», τόνισε ο Χάμοντ, επαναλαμβάνοντας ότι δεν πρόκειται να στηρίξει δεύτερο δημοψήφισμα.

Η Τερέζα Μέι από την πλευρά της, επιστρέφοντας στο Λονδίνο από τις Βρυξέλλες, προσπάθησε να κατευνάσει τα πνεύματα για τη νέα αναβολή, τονίζοντας ότι προτεραιότητά της παραμένει πάντα η έξοδος της χώρας από την Ε.Ε.

Η νέα παράταση της εξόδου από την Ένωση για τις 31 Οκτωβρίου σημαίνει ότι η Βρετανία θα πρέπει πιθανότατα να συμμετάσχει στις ευρωκλογές, όμως υπάρχει πάντα η πιθανότατα η χώρα να αποχωρήσει νωρίτερα εφόσον εγκρίνει τη συμφωνία αποχώρησης, τόνισε η Βρετανίδα πρωθυπουργός μεταθέτοντας για μία ακόμη φορά την ευθύνη στο κοινοβούλιο.

Βάσει της νέας απόφασης της Ε.Ε., το Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να συμμετάσχει στις ευρωεκλογές του Μαΐου, ειδεμή θα πρέπει να αποχωρήσει την 1η Ιουνίου.

Αν και ορισμένες υπηρεσίες απέσυραν μετά την απόφαση της Συνόδου τα σχέδιά τους για Brexit χωρίς συμφωνία, η Μέι επέμεινε την Πέμπτη ότι η βρετανική κυβέρνηση είναι πάντα σε ετοιμότητα για έναν άτακτο Brexit.

Η βρετανική κυβέρνηση συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις με τους Εργατικούς, προκειμένου να βρεθεί μία μέση λύση ώστε να ξεπεραστεί το αδιέξοδο του Brexit.

Η Τερέζα Μέι και ο Τζέρεμι Κόρμπιν είχαν μία σύντομη συνάντηση την Πέμπτη, αν και επισήμως ο ηγέτης των Εργατικών επέκρινε τη Μέι για «διπλωματική αποτυχία».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Καρυστιανού, Ράμμος και Φαραντούρης μιλάνε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Οι Συμφωνίες του Αβραάμ στο νέο τοπίο: Πώς αλλάζει η Μέση Ανατολή μετά τη Γάζα

Ανατ. Μεσόγειος: Η αμερικανική μετατόπιση, η αδυναμία της ΕΕ και η άνοδος των περιφερειακών ανταγωνισμών

Ο Βέλγος πρωθυπουργός αρνείται να «πειράξει» τα παγωμένα ρωσικά κεφάλαια υπό τον φόβο της ρωσικής «οργής»

Υποκρισία στην ΕΕ: Διαφθορά και ξένη επιρροή πίσω από την επιλεκτική αναγνώριση της Παλαιστίνης

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr