Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κυνικός ο σίριαλ κίλερ της Κύπρου: «Τις στραγγάλιζα και τις έβαζα σε βαλίτσες»

Κυνικός ο σίριαλ κίλερ της Κύπρου: «Τις στραγγάλιζα και τις έβαζα σε βαλίτσες»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δολοφονίες, Κύπρος, Νίκος Μεταξάς,

Λεπτομέρειες για τη δολοφονική του δράση έδωσε στους ανακριτές ο 35χρονος σίριαλ κίλερ της Κύπρου, Νίκος Μεταξάς.

Σύμφωνα με το cyprustimes.gr, κατά τη διάρκεια της ανάκρισης ο 35χρονος Λοχαγός, αρχικά ομολόγησε πως σκότωσε την 36χρονη Livia Florentina Bunea και την οκτάχρονη κόρη της Elena Natalia από τη Ρουμανία, καθώς επίσης και την 29χρονη Maricar Valdez Arquila από τις Φιλιππίνες.

Ο Μεταξάς παραδέχτηκε ότι τις στραγγάλισε και στη συνέχεια τοποθέτησε τις σορούς σε βαλίτσες και επιχείρησε να τις εξαφανίσει στην περιοχή της Κόκκινης Λίμνης, κοντά στο Μιτσερό, για να τις εξαφανίσει.

Όπως ισχυρίστηκε ενώπιον των ανακριτών, οι σοροί της Livia Florentina Bunea, της οκτάχρονης Elena Natalia και της Maricar Valdez, βρίσκονται σε σημείο απέναντι από το μεταλλείο του Μιτσερού.

Υπενθυμίζεται πως στο μεταλλείο του Μιτσερού είχε βρεθεί η σορός της 38χρονης Mary Rose ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό της 6χρονης κόρης της, Sierra.

Το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης ο Νίκος Μεταξάς ομολόγησε πως σκότωσε την 36χρονη Livia Florentina Bunea και την οκτάχρονη κόρη της Elena Natalia, καθώς επίσης και ακόμα μία γυναίκα.

Ενδεικτικό του κυνισμού του είναι το γεγονός ότι δεν θυμόταν την καταγωγή μία εκ των γυναικών που σκότωσε, αναφέροντας πως ήταν είτε από το Νεπάλ είτε από την Ινδία.

Ο Μεταξάς ομολόγησε ότι την γυναίκα αγνώστων στοιχείων τη δολοφόνησε και στη συνέχεια τη μετέφερε στο πεδίο βολής στη Ξιντού όπου και άφησε τη σορό της σε ξερόλακκο.

Άνδρες της Πυροσβεστικής μετέβησαν στο σημείο όπου και εντόπισαν σε προχωρημένη αποσύνθεση τη σορό.

Πλέον αναμένεται να γίνουν προσπάθειες για την ταυτοποίησή της μέσω DNA.

Πλέον τα θύματα του 35χρονου είναι επτά και εκφράζονται φόβοι πως ο αριθμός θα αυξηθεί.

Ο ίδιος από την πλευρά του αρνείται την εμπλοκή του σε άλλες ανθρωποκτονίες.

Τα θύματα:

Mary Rose Tiburcio, 38 ετών

Sierra Tiburcio, 6 ετών κόρη της Mary Rose

Arian Palanas Lozano, 28 ετών

Maricar Valdez Arquiola, 29 ετών

Livia Florentina Bunea, 36 ετών

Εlena Natalia Bunea, 8 ετών, κόρη της Livia Florentina

Γυναίκα αγνώστων στοιχείων από το Νεπάλ ή την Ινδία

Συνεχίζονται οι έρευνες για την Μαρικάρ

Πλέον αναμένεται να ανακριθούν εκ νέου πρόσωπα για την εξαφάνιση της Maricar Valdez Arquiola καθώς η σορός της δεν έχει ακόμα εντοπιστεί.

Τη δολοφονία της έχει ομολογήσει ενώπιον των ανακριτών ο Νίκος Μεταξάς.

Παράλληλα, θα γίνουν εκ νέου έρευνες στην οικία του 35χρονου, για εντοπισμό βιολογικών και άλλων τεκμηρίων, καθώς επίσης θα πραγματοποιηθεί εξειδικευμένη έρευνα στα δύο του οχήματα.

Η Αστυνομία θα προχωρήσει σε έρευνα από πόρτα σε πόρτα στη διεύθυνση όπου διέμενε η Μαρικάρ, καθώς και στον χώρο εργασίας της.

«Εκλιπαρούσαμε για έρευνες»

Ο εργοδότης της μητέρας της Maricar Valdez Arquiola, Πέτρος Κωνσταντινίδης, μίλησε για λανθασμένους χειρισμούς από πλευράς υπευθύνων.

Μεταξύ άλλων είπε ότι όταν πήγε με τη μητέρα της Μαρικάρ να καταγγείλει την εξαφάνιση, τον Δεκέμβριο του 2017, ανέφερε στους αστυνομικούς ότι τα χρήματα της αγνοούμενης εξακολουθούσαν να βρίσκονται στην τράπεζα. Όπως εξήγησε ο εργοδότης της αγνοούμενης, η απάντηση που έλαβε ήταν ότι μάλλον η Maricar έφυγε με κάποιον.

Μιλώντας στο ΡΙΚ, δεν θέλησε να αναφερθεί σε συγκεκριμένα πρόσωπα και τμήματα, ανέφερε ότι λόγος της παρέμβασής του ήταν ότι εάν τότε γίνονταν διαφορετικά οι χειρισμοί από πλευράς αρμοδίων, ίσως κάποιο θύμα του 35χρονου να γλίτωνε.

«Παρακαλούσαμε, εκλιπαρούσαμε», είπε ο κ. Κωνσταντινίδης «να ερευνήσουν το τηλέφωνό της αλλά δεν το έπραξαν», τόνισε προσθέτοντας ότι πήγε τέσσερις φορές στην Αστυνομία για να τους πιέσει να κάνουν έρευνες.

Και η Σκότλαντ Γιαρντ στις έρευνες

Σε θρίλερ για γερά νεύρα εξελίσσεται η υπόθεση του λοχαγού και σε μία προσπάθεια να λύσουν το γρίφο, οι κυπριακές Αρχές κάλεσαν στο νησί κλιμάκιο της Σκότλαντ Γιαρντ προκειμένου να διαπιστωθεί πόσα είναι τα θύματα του Νίκου Μεταξά.

Το κλιμάκιο της Σκότλαντ Γιαρντ θα αποτελείται από πέντε εμπειρογνώμονες οι οποίοι εξειδικεύονται σε τέτοιου είδους υποθέσεις, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1.

Ήδη οι βρετανικές Αρχές έχουν το προφίλ του δράστη, όπως το έχουν σκιαγραφήσει από την κυπριακή αστυνομία και βάσει των πληροφοριών που έχουν συλλέξει στέλνουν στο νησί:

Ιατροδικαστή, Δικανικό Ψυχολόγο για να σκιαγραφήσει την προσωπικότητα του 35χρονου, Σύμβουλο Εγκλημάτων, ανακριτή που έχει ασχοληθεί με ανάλογες υποθέσεις και εμπειρογνώμονα που έχει ασχοληθεί με ανάλογες υποθέσεις.

Συγκλονισμένος ο Αναστασιάδης

Συγκλονισμένος δηλώνει ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης και εξέφρασε τη θλίψη και τη βαθιά ανησυχία του.

Σε ανακοίνωση της Προεδρίας, αναφέρεται ότι ο κ. Αναστασιάδης έχει δώσει από την πρώτη στιγμή οδηγίες, ούτως ώστε οι διωκτικές Αρχές να πράξουν το παν για την πλήρη εξιχνίαση των εγκλημάτων και, παρά το ότι βρίσκεται αυτές τις μέρες στο εξωτερικό, ο ίδιος τυγχάνει συνεχούς ενημέρωσης για την πορεία των ερευνών.

«Συμμεριζόμενος πλήρως τα αισθήματα της κοινής γνώμης και τον αποτροπιασμό απέναντι στα ειδεχθή αυτά εγκλήματα, σημειώνει παράλληλα και την πηγαία αγανάκτηση της κυπριακής κοινωνίας για δολοφονίες που φαίνεται να είχαν επιλεκτικά στόχο αλλοδαπές γυναίκες που βρίσκονται στη χώρα μας για να εργασθούν, αφού τέτοια ένστικτα είναι αντίθετα με την παράδοση και τις αξίες του πολιτισμού μας», αναφέρει η ανακοίνωση.

Ο κ. Αναστασιάδης συστήνει ψυχραιμία για να ολοκληρωθούν οι αστυνομικές έρευνες και ακολούθως ζητά να γίνουν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες και αναθεωρήσεις που χρειαστούν για να αποδοθούν τυχόν ευθύνες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Θεόδωρος Γκότσης: Η Κύπρος «δεν αναγνωρίζει την μονομερώς ανακηρυχθείσα ανεξαρτησία» του Κοσόβου

Άξιοι Ανάργυροι: Μήνυση σε βάρος των αστυνομικών κατάθεσε ο πατέρας της αδικοχαμένης Κυριακής

Πολωνία: Συνελήφθη ύποπτος για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι σε συνεργασία με Ρώσους κατασκόπους

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

Το κατοχικό ψευδοκράτος των αποσχιστών στην Κύπρο πανηγυρίζει με τα «κατορθώματα» της Ντόρας Μπακογιάννη και της ΝΔ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr