Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μάικ Πομπέο: «Να φύγουν οι Ρώσοι και οι άλλοι από τη Βενεζουέλα»

Μάικ Πομπέο: «Να φύγουν οι Ρώσοι και οι άλλοι από τη Βενεζουέλα»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Νέα προειδοποίηση προς τη Μόσχα από τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, διαμηνύοντας ότι η Ρωσία και οι άλλες χώρες-σύμμαχοι του Νικολάς Μαδούρο πρέπει «να φύγουν» από τη Βενεζουέλα.

Σύμφωνα με τον κ. Πομπέο, οι ΗΠΑ έχουν διαθέσιμο μεγάλο εύρος επιλογών, ώστε να βοηθήσουν στην απομάκρυνση του Νικολάς Μαδούρο, ενώ δεν απέκλεισε τη χρήση στρατιωτικών ενεργειών πέραν των διπλωματικών και πολιτικών πιέσεων.

«Οι Ρώσοι πρέπει να φύγουν», τόνισε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ σε δηλώσεις του στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC, προσθέτοντας ότι «όλες οι χώρες που παρεμβαίνουν στο δικαίωμα του λαού της Βενεζουέλας να αποκαταστήσει τη δημοκρατία του πρέπει να φύγουν».

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας σημείωσε ότι ελπίζει ότι θα έχει μια «ευρεία συζήτηση» για τη ρωσική παρουσία στο Καράκας όταν θα συναντηθεί με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ στη Φινλανδία.

«Ο στόχος είναι σαφής. Θέλουμε να φύγουν οι Ιρανοί, οι Ρώσοι, οι Κουβανοί», υπογράμμισε.

Ο Αμερικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ωστόσο είχε δηλώσει την Παρασκευή, έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν, ότι η Μόσχα δεν επιδιώκει καθόλου να εμπλακεί στη Βενεζουέλα αλλά «θα ήθελε αν υπάρξουν θετικές εξελίξεις».

«Δεν έχω δει το πλήρες πλαίσιο αυτής της φράσης», σχολίασε σήμερα ο Πομπέο, επιμένοντας όμως ότι ο Τραμπ «έχει διαμηνύσει με σαφήνεια ότι θέλουμε να φύγουν όλοι και αυτό περιλαμβάνει και τους Ρώσους».

Από την πλευρά του, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, δήλωσε ότι η Ρωσία καταδικάζει την εκστρατεία για την απομάκρυνση του προέδρου της Βενεζουέλας, Νίκολας Μαδούρο, μια εκστρατεία που -όπως ισχυρίζεται η Μόσχα- ενορχηστρώνεται από τις ΗΠΑ, ενώ κάλεσε την Ουάσιγκτον να ματαιώσει τα «ανεύθυνα σχέδιά της».

Ο κ. Λαβρόφ προέβη στις παραπάνω δηλώσεις κατά την έναρξη της συνάντησης με τον ΥΠΕΞ της Βενεζουέλας, Χόρχε Αρεάθα, στη Μόσχα.

Ο κ. Λαβρόφ θα μεταβεί τη Δευτέρα στη Φινλανδία, όπου θα αναμένεται να συναντηθεί με τον Αμερικανό ομόλογό του, Μάικ Πομπέο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ισραήλ πραγματοποίησε πυραυλική επίθεση στο Ιράν

Πολωνία: Συνελήφθη ύποπτος για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι σε συνεργασία με Ρώσους κατασκόπους

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

Γερμανία: Ρώσοι κατάσκοποι σχεδίαζαν δολιοφθορές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και σιδηροδρόμους

Θεοκράτες «κότες» του Ιράν: Ο υπ. Εξωτερικών διαβεβαιώνει ότι δεν επιδιώκει την εξάπλωση της έντασης με το Ισραήλ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr