ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Συναγερμός στις ένοπλες δυνάμεις για το ουκρανικό θαλάσσιο drone στη Λευκάδα - Το παρασκήνιο και οι διπλωματικές προεκτάσεις
Jerusalem Post: Πώς η ίδρυση του Ισραήλ αντικατοπτρίζει την Ελληνική Ανεξαρτησία - και γιατί αυτό αγνοείται
Ξένες πολιτοφυλακές σε σημεία ελέγχου στην Τεχεράνη
Στο στόχαστρο του Αλέξη Τσίπρα οι τράπεζες: Προαναγγελία νέου κόμματος και μετωπική με την κυβέρνηση
Το Ιράν διαθέτει αρκετό πλουτώνιο για την κατασκευή άνω των 200 πυρηνικών βομβών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Περιορισμούς στην αγορά τροφίμων και άλλων αγαθών καθημερινής ανάγκης επιβάλλει η Κούβα, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση.
Τα καταστήματα θα επιβάλουν πλαφόν στις ποσότητες που δικαιούται να αγοράσει κάθε πελάτης, όπως στην περίπτωση του κοτόπουλου και του σαπουνιού.
Άλλα προϊόντα, όπως το ρύζι, τα φασόλια, τα αυγά και τα λουκάνικα, θα πωλούνται μόνον με την επίδειξης κάρτας τροφίμων και με μηνιαίο όριο ποσότητας.
Τα νέα μέτρα θα τεθούν σε ισχύ σταδιακά κατά την διάρκεια του Μαΐου, όπως μεταδίδει η εφημερίδα Granma, επίσημο όργανο του κυβερνώντος Κομμουνιστικού Κόμματος.
Η υπουργός Εμπορίου Μπέτσι Ντίαζ απέδωσε τα μειωμένα αποθέματα στο αμερικανικό εμπάργκο, το οποίο έχει εντείνει ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ μετά την πολιτική χαλάρωσης που ακολούθησε ο προκάτοχός του Μπαράκ Ομπάμα.
Εξίσου σημαντικό ρόλο ωστόσο φαίνεται πως διαδραματίζει η οικονομική κατάρρευση της Βενεζουέλας, η οποία παρείχε επί χρόνια μεγάλες ποσότητες φθηνού πετρελαίου στην Αβάνα.
Η Κούβα εισάγει περίπου τα δύο τρίτα των τροφίμων της, με ετήσιο κόστος που υπερβαίνει τα 2 δισεκατομμύρια δολάρια.
Οι πρόσκαιρες ελλείψεις είναι συνηθισμένο φαινόμενο, όμως συνήθως διαρκούν λίγες εβδομάδες, και δεν απαιτούνται μεγάλης κλίμακας μέτρα.























































