Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ερντογάν εναντίον ΗΠΑ και Ε.Ε. για τις επαναληπτικές εκλογές στην Κωνσταντινούπολη

Ερντογάν εναντίον ΗΠΑ και Ε.Ε. για τις επαναληπτικές εκλογές στην Κωνσταντινούπολη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι Τούρκοι δεν θα υποκύψουν στις απειλές, δήλωσε σήμερα ο Ταγίπ Ερντογάν, απορρίπτοντας τις διεθνείς αντιδράσεις για την ακύρωση των δημοτικών εκλογών στην Κωνσταντινούπολη, στις οποίες είχε επικρατήσει η αντιπολίτευση.

«Θεού θέλοντος, ο λαός μας δεν υποκύψει στις απειλές και στις πιέσεις» είπε ο Ερντογάν από την Κωνσταντινούπολη, επισημαίνοντας ότι «εκείνοι που προσπαθούν να ανατρέψουν τον εκλεγμένο πρόεδρο στη Βενεζουέλα (Νικολάς Μαδούρο) δεν δικαιούνται να μιλούν για δημοκρατία», καθώς και ότι «εκείνοι που δεν μπορούν να υψώσουν το ανάστημά τους στην ισραηλινή τρομοκρατία δεν έχουν να πουν τίποτα στο θέμα της μάχης μας για τον σεβασμό των δικαιωμάτων».

Σημειώνεται ότι η Ουάσιγκτον εκτίμησε πως «μια υγιής τουρκική δημοκρατία είναι προς το συμφέρον της Τουρκίας και των εταίρων της», ενώ το Βερολίνο επισήμανε ότι η απόφαση της Ανώτατης Εκλογικής Επιτροπής δεν ήταν «διαφανής», ενώ ήταν «ακατανόητη».

Η ήττα του κυβερνώντος ισλαμιστικού κόμματος AKP την 31η Μαρτίου στην Κωνσταντινούπολη, την οποία ήλεγχε για 25 χρόνια, επέφερε ένα πρωτόγνωρο πλήγμα στον Τούρκο πρόεδρο, ο οποίος πολλές φορές στο παρελθόν είχε δηλώσει ότι «αυτός που κερδίζει την Κωνσταντινούπολη, κερδίζει την Τουρκία».

Έπειτα από σωρεία προσφυγών του AKP, που κατήγγειλε «μαζικές παρατυπίες», η Ανώτατη Εκλογική Επιτροπή ανακοίνωσε την ακύρωση των αποτελεσμάτων των δημοτικών εκλογών, όπου είχε επικρατήσει ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης Εκρέμ Ιμάμογλου και τη διεξαγωγή νέων εκλογών την 23η Ιουνίου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

RND: Τουρκική «απόβαση» στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα – Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι κάτοικοι

Γεραπετρίτης: «Η ΕΕ και οι χώρες του Κόλπου οφείλουν να αντιμετωπίσουν από κοινού τις προκλήσεις στη Μέση Ανατολή»

Οι Ισραηλινοί πρώτα θα εκκενώσουν τη Ράφα από τους αμάχους και μετά θα εξολοθρεύσουν τους τζιχαντιστές της Χαμάς

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr