ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ενέργεια, Ιράν, Πετρέλαιο, Σαουδική Αραβία, Υεμένη, Χούτι (Σιίτες Αντάρτες Υεμένη),


















































Έντρομοι οι Τούρκοι με το Δόγμα Δένδια για το Αιγαίο - Απειλούν την Ελλάδα με πόλεμο και καταστροφή
Υποκρισία στην ΕΕ: Διαφθορά και ξένη επιρροή πίσω από την επιλεκτική αναγνώριση της Παλαιστίνης
Ο Σαμαράς ΔΕΝ είχε αφήσει τίποτα στο Μαξίμου για τον Τσίπρα - Οι «γαλάζιες ακρίδες» τα είχαν πλιατσικολογήσει όλα!
Ο Νίκος Δένδιας τρομάζει τους Τούρκους - Το υπ. Άμυνας της Τουρκίας απαντά στο Δόγμα Δένδια
Φήμες για δολοφονία του οπλαρχηγού Γιασέρ Άμπου Σαμπάμπ στην Ανατολική Ράφα που πολεμά τη Χαμάς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
«Φωτιά» στις τιμές του πετρελαίου έβαλε η είδηση για επίθεση με drones σε εγκαταστάσεις του πετρελαϊκού κολοσσού Saudi Aramco της Σαουδικής Αραβίας.
Η τιμή του μπρεντ έκανε άλμα πάνω από 1%, ξεπερνώντας τα 71 δολάρια, ενώ η τιμή του αμερικανικού αργού πλησίαζε το όριο των 62 δολαρίων το βαρέλι.
Όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Σαουδικής Αραβίας, επικαλούμενο δηλώσεις του υπουργού Ενέργειας, Χαλίντ Αλ Φαλίχ, η Aramco αναγκάσθηκε να σταματήσει τις εργασίες άντλησης σε ορισμένα τμήματα του ανατολιτικο-δυτικού αγωγού, μετά τις επιθέσεις από μη-επανδρωμένα αεροσκάφη σε δύο σταθμούς άντλησης και μέχρις ότου γίνει απολογισμός της ζημιάς.
Το Ριάντ είχε ανακοινώσει ενωρίτερα ότι δύο από τα πετρελαιοφόρα τάνκερ της ήταν μεταξύ εκείνων που δέχθηκαν επίθεση την Κυριακή στην ακτή των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.
Τα περιστατικά φουντώνουν την ένταση στον Αραβικό Κόλπο, μια περιοχή από την οποία εξάγονται οι μεγαλύτερες ποσότητες πετρελαίου παγκοσμίως.
Το Ιράν αρνείται κάθε ευθύνη για το συμβάν, για το οποίο φέρεται να ευθύνονται οι αντάρτες Χούτι της Υεμένης, όπως μετέδωσε τηλεοπτικός σταθμός υπό τον έλεγχο των Χούτι.
Οι φόβοι για την παγκόσμια προσφορά μετά την κλιμάκωση της έντασης μεταξύ Ιράν και ΗΠΑ διατηρούν τις τιμές του πετρελαίου σε υψηλά επίπεδα.
Το ένα πέμπτο-της παγκόσμιας προσφοράς μεταφέρεται από τις παραγωγούς χώρες της Μέσης Ανατολής προς τις διεθνείς αγορές μέσω των Στενών του Ορμούζ.























































