Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Αυστρία υποστηρίζει τον αγωγό Nord Stream 2 παρά την αμερικανική εναντίωση

Η Αυστρία υποστηρίζει τον αγωγό Nord Stream 2 παρά την αμερικανική εναντίωση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Κατά τη πρώτη επίσημη επίσκεψή του στη Ρωσία την Τετάρτη, ο ομοσπονδιακός Πρόεδρος της Αυστρίας Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν διαμήνυσε την υποστήριξή του στην κατασκευή του υποθαλάσσιου αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2, που θα μεταφέρει ρωσικό φυσικό αέριο στη Γερμανία, στον οποίο εναντιώνονται μία σειρά χωρών της Ανατολικής Ευρώπης και οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Οι Αμερικανοί συγκεκριμένα έχουν χαρακτηρίσει τον εν λόγω αγωγό ως μια απειλή για την ασφάλεια της Ευρώπης.

«Το φυσικό αέριο από τη Σιβηρία είναι σαφώς ευνοϊκότερο από το εισαγόμενο σε υγρή μορφή αέριο από τις ΗΠΑ», τόνισε ο Αυστριακός Πρόεδρος στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντίμιρ Πούτιν, διαβεβαιώνοντας πως «η Αυστρία δεν προτίθεται να αποσυρθεί από το εγχείρημα».

Από την πλευρά του, ο Ρώσος Πρόεδρος εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι ο αυστριακός ενεργειακός όμιλος OMV, ως ένας από τους εταίρους χρηματοδότησης του έργου, θα συμμετάσχει μέχρι την περάτωση του έργου.

Ο αγωγός, παρά την αντίσταση που προβάλλεται από ανατολικοευρωπαϊκές χώρες και τις ΗΠΑ, πρόκειται να παραδοθεί σε λειτουργία στο τέλος του χρόνου, ενώ πρόσφατα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εμφανίστηκε «ανοικτή» για συνομιλίες με τον ρωσικό κρατικό όμιλο διαχείρισης του αμφιλεγόμενου αγωγού.

Πρόσφατα πάντως υπήρξαν αλλαγές στις κοινοτικές προδιαγραφές ως προς το φυσικό αέριο, κατά τρόπο που θα μπορούσε να σημαίνει νέους όρους για τον Nord Stream 2.

Πρόκειται, όπως αναφέρεται σχετικά από ειδικούς, για νέους κοινοτικούς κανόνες που θα μπορούσαν να δυσκολέψουν τη λειτουργία του νέου αγωγού της Gazprom από τη Ρωσία προς τη Γερμανία, η οποία, από την πλευρά της, υποστηρίζει ωστόσο, την κατασκευή του, στην οποία αντιδρούν ανατολικοευρωπαϊκές χώρες και οι ΗΠΑ, επιχειρηματολογώντας οι ίδιες πως με τον αγωγό αυτό η ΕΕ καθιστά ακόμη μεγαλύτερη την εξάρτηση της από τη Ρωσία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ρωσία: «Ουκρανοί εθνικιστές» οι δράστες του μακελειού με τους 140 νεκρούς στη Μόσχα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Λογαριασμοί ρεύματος: Φρένο στην ελεύθερη μετακίνηση των καταναλωτών

Γερμανία: Στα όρια της ύφεσης η οικονομία – Το 2024 θα είναι μια δύσκολη χρονιά

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr