Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τραμπ και Ερντογάν συνομίλησαν για τους S-400 – Συνάντηση τον Ιούνιο

Τραμπ και Ερντογάν συνομίλησαν για τους S-400 – Συνάντηση τον Ιούνιο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

O πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Αμερικανός ομόλογός του Ντόναλντ Τραμπ συμφώνησαν, σε μια τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν την Τετάρτη, να συναντηθούν στο περιθώριο της Συνόδου της G-20, που έχει προγραμματιστεί για τις 28-29 Ιουνίου στην Ιαπωνία, έγινε γνωστό από τον διευθυντή επικοινωνιών της τουρκικής προεδρίας.

Ο Φαχρετίν Αλτούν ανέφερε σε μήνυμά του στο Twitter ότι ο Ερντογάν, κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής αυτής συνδιάλεξης, επανέλαβε στον Τραμπ την προσφορά της Τουρκίας περί συγκρότησης μιας ομάδας εργασίας σχετικά με τη σχεδιαζόμενη αγορά των ρωσικών πυραύλων S-400.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας «επανέλαβε την (τουρκική) πρόταση να συγκροτηθεί μια κοινή ομάδα εργασίας σχετικά με τα σχέδια της Τουρκίας να αποκτήσει τους πυραύλους S-400 από τη Ρωσία προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες της εθνικής ασφαλείας» σημείωσε ο Αλτούν.

Η Άγκυρα είχε ήδη ανακοινώσει τον Απρίλιο ότι είχε διατυπώσει μια τέτοια πρόταση προς την Ουάσιγκτον, όμως η αμερικανική πλευρά δεν είχε απαντήσει.

Επιπλέον, ο διευθυντής επικοινωνιών της τουρκικής προεδρίας είπε ότι οι δύο ηγέτες συζήτησαν για μια σειρά διμερών και περιφερειακών θεμάτων, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Αυτά τα λένε οι Τούρκοι, βεβαίως.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μπάιντεν: Εφικτή «ακόμα και αύριο» η εκεχειρία στη Γάζα αν η Χαμάς απελευθερώσει ομήρους

Για τον Ερντογάν Ελλάδα και Τουρκία έχουν πολλές διαφορές – «Δεν πρέπει να αγνοούμε άλλα αμφιλεγόμενα σημεία εστιάζοντας σε μία και μόνο διαφορά»

Συνεχίζονται οι «επιτυχίες» Μητσοτάκη – Τουρκικά ΜΜΕ: Ο Ερντογάν θα θέσει στον Μητσοτάκη τον διαμοιρασμό του πλούτου της Ανατ. Μεσογείου

Βελόπουλος για επίσκεψη Ράμα: Η ΝΔ έκανε την Ελλάδα ξέφραγο αμπέλι

Le Figaro: Οι φασίστες Τούρκοι Γκρίζοι Λύκοι στη Γαλλία απειλούν βουλευτή, Αρμένιους, Έλληνες και Κούρδους

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr