Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Bloomberg: Ο Σαλβίνι θα ρίξει την κυβέρνηση, εάν τα Πέντε Αστέρια δεν στηρίξουν τις φοροελαφρύνσεις

Bloomberg: Ο Σαλβίνι θα ρίξει την κυβέρνηση, εάν τα Πέντε Αστέρια δεν στηρίξουν τις φοροελαφρύνσεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μπορεί όλες αυτές τις ημέρες να διαβεβαίωνε ότι δεν σχεδιάζει να διαλύσει τον κυβερνητικό συνασπισμό, αλλά όλοι ήξεραν πως ο Ματέο Σαλβίνι εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο.

Το Bloomberg μετέδωσε την Πέμπτη πως ο αρχηγός της Λέγκα και αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης ενημέρωσε τους βουλευτές τους ότι αν και θέλει να δει τον κυβερνητικό συνασπισμό να επιβιώνει, είναι έτοιμος να πυροδοτήσει την κατάρρευσή του, εάν το Κίνημα των Πέντε Αστέρων δεν στηρίξει το σχέδιό του για μείωση των φόρων και υιοθέτηση ενιαίου συντελεστή.

Σε κεκλεισμένων των θυρών συνάντηση ο Σαλβίνι φέρεται να είπε χαρακτηριστικά πως ανάλογα με τη στάση του Κινήματος των Πέντε Αστέρων απέναντι στα σχέδιά του ο κυβερνητικός συνασπισμός «θα μπορούσε να αντέξει τέσσερα χρόνια ή να διαλυθεί το πολύ σε τρεις μήνες», όπως μεταφέρουν στο Bloomberg δύο στελέχη, που ήταν παρόντα στη συνάντηση.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται στον απόηχο της νίκης του Σαλβίνι στις Ευρωκλογές με ποσοστό 34% και σε μία περίοδο κατά την οποία η Ρώμη βρίσκεται σε τροχιά μετωπικής σύγκρουσης με τις Βρυξέλλες.

Η Κομισιόν έχει καλέσει το τρίτο μεγαλύτερο μέλος του ευρώ να εξηγήσει γιατί επιδεινώθηκαν αντί να βελτιωθούν τα δημοσιονομικά του μεγέθη και προειδοποιεί με «καμπάνα» 3,5 δισ. ευρώ.

Η αναζωπύρωση των ιταλικών ανησυχιών έχει αρχίσει να γίνεται αισθητή και στις αγορές.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

H Ελλάδα στις top 5 επιλογές των Δυτικοευρωπαίων ταξιδιωτών το επόμενο 12μηνο

Σε συζητήσεις με τη Chevron η Τουρκία για κοινές έρευνες πετρελαίου και φυσικού αερίου

Νταβός: «Συμβούλιο Ειρήνης» του Τραμπ με απουσίες ηγετικών ευρωπαϊκών δυνάμεων

Θρίαμβος για την Εθνική πόλο 15-13 την Ιταλία και… φουλ για μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό

Πέθανε σε ηλικία 93 ετών ο διάσημος σχεδιαστής μόδας Valentino

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr