Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο κατοχικός ψευδοπρωθυπουργός πρότεινε λύση δύο κρατών στην Κύπρο υπό την ΕΕ

Ο κατοχικός ψευδοπρωθυπουργός πρότεινε λύση δύο κρατών στην Κύπρο υπό την ΕΕ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο ψευδοπρωθυπουργός στα κατεχόμενα της Κύπρου, Ερσίν Τατάρ, πρότεινε λύση δύο κρατών στο νησί υπό την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο «κυβερνητικός συνασπισμός» του Κόμματος Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ) και του Κόμματος του Λαού (ΚΛ) θα είναι πιο δραστήριος στο Κυπριακό, δήλωσε ο «πρωθυπουργός» Ερσίν Τατάρ, ενώ εκφράστηκε υπέρ μιας λύσης δύο κρατών υπό την ομπρέλα της ΕΕ.

Μιλώντας στον παράνομο Μπαϊράκ, ο κ. Τατάρ είπε ότι η διεθνής κοινότητα συνεχίζει να υποστηρίζει μια ομοσπονδιακή λύση, αν και γνωρίζει τις πραγματικότητες στην Κύπρο.

Ανέφερε ακόμη ότι θα πρέπει να συζητηθούν εναλλακτικές λύσεις στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Είπε ακόμη ότι ο κόσμος έχει δικαίωμα να γνωρίζει τα γεγονότα, ενώ συμπλήρωσε ότι η αντίληψη των Ελληνοκυπρίων για την ομοσπονδιακή λύση διαφέρει από αυτή των Τουρκοκυπρίων.

Όσον αφορά τις θέσεις της «κυβέρνησης» για το Κυπριακό, ο κ. Τατάρ είπε ότι ο συνασπισμός στηρίζει μια λύση δύο κρατών υπό την ομπρέλα της ΕΕ, όπως αναφέρεται και στο «κυβερνητικό» πρόγραμμα.

«Η ομοσπονδιακή λύση θα συνεχίσει να βρίσκεται στο τραπέζι, όμως χρειάζεται να προσπαθήσουμε όλα τα άλλα όταν οι προσπάθειες για κατάληξη σε μια ομοσπονδιακή διευθέτηση εξαντληθούν» είπε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ιμάμογλου από τη φυλακή: «Εκλογές τώρα – Ο Ερντογάν φοβάται την ήττα»

Ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς στο Μπαχρέιν για την ενίσχυση της αμυντικής συνεργασίας

Ίσες αποστάσεις από την Ελλάδα μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ

Το Ιράν με AI «βύθισε» αμερικανικό αεροπλανοφόρο – Ο Χακάν Φιντάν υπέρ των πυρηνικών του Ιράν και των βαλλιστικών πυραύλων

Νίκος Δένδιας: «Δεν υπάρχει προγραμματισμένη συνάντηση εδώ, στις Βρυξέλλες, με τον Τούρκο ομόλογό μου κ. Γκιουλέρ»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr