Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στην Αλβανία μαύρη απελπισία – Η Ολλανδία ζητά να μην ταξιδεύουν «ελεύθερα» οι Αλβανοί στην ΕΕ

Στην Αλβανία μαύρη απελπισία – Η Ολλανδία ζητά να μην ταξιδεύουν «ελεύθερα» οι Αλβανοί στην ΕΕ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στην Αλβανία -η οποία τελεί σε βαθιά πολιτική κρίση- η απελπισία επιδεινώνεται εξαιτίας της Ολλανδίας που ζητά οι Αλβανοί να μην ταξιδεύουν «ελεύθερα» στην ΕΕ.

Η Ολλανδία θεωρεί ότι μόνο με την επαναφορά της βίζας για τους Αλβανούς θα μπουν φραγμοί στην αλβανική μαφία, που εξαπλώνεται ταχύτατα στις χώρες της ΕΕ.

Η εφημερίδα «Γκαζέτα Σκιπτάρε» έγραψε ότι, η κυβέρνηση της Ολλανδίας παρέδωσε επίσημα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το αίτημα της Βουλής της χώρας για επαναφορά των θεωρήσεων για τους Αλβανούς πολίτες.

Στην επιστολή που απεστάλη προς τον Επίτροπο για την Μετανάστευση και την Εσωτερική Πολιτική, Δημήτριο Αβραμόπουλο, ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ολλανδίας στην ΕΕ, Robert de Groot, ζητά να εξεταστούν οι πληροφορίες από την Ολλανδία και σε διαβουλεύσεις με τα υπόλοιπα κράτη-μέλη να ληφθεί απόφαση σχετικά με την ανάγκη να υπάρξουν αποτελέσματα ως προς το αίτημα της Ολλανδίας.

Στην επιστολή, συνεχίζει η εφημερίδα, επισημαίνεται ότι οι Αλβανοί εμπλέκονται στο οργανωμένο έγκλημα στο Άμστερνταμ ενώ, υπάρχει αύξηση των ποινικών αδικημάτων από τους Αλβανούς, στην Ολλανδία.

Από την πλευρά της, η Πρεσβεία της Ολλανδίας στην Αλβανία, συνεχίζει η «Γκαζέτα Σκιπτάρε», σε χθεσινή ανακοίνωση Τύπου ενημέρωσε σχετικά με τις διαδικασίες που θα επακολουθήσουν και δήλωσε ότι η απόφαση ως προς την επαναφορά των θεωρήσεων θα ληφθεί από τις υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επίσης, διευκρίνισε πως μέχρι να ληφθεί κάποια απόφαση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η πολιτική των θεωρήσεων για τους Αλβανούς πολίτες θα παραμείνει ίδια.

Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση

Η εφημερίδα «Κόχα Γιον» έγραψε ότι, ο πρώην πρωθυπουργός της Αλβανίας, Σαλί Μπερίσα δήλωσε σχετικά με την πρόταση για επαναφορά των θεωρήσεων για τους Αλβανούς πως πρόκειται για ένα δυνατό πλήγμα το οποίο κλείνει τη θύρα των διαπραγματεύσεων στην Αλβανία για αρκετά έτη.

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Τριτάν Σέχου, σύμφωνα πάντα με τη «Κόχα Γιόν», δήλωσε σχετικά με το διάβημα της Ολλανδίας, πως η κυβέρνηση Ράμα δεν πρέπει να συνεχίσει το έργο της ούτε 24 ώρες.

Ο πρώην βουλευτής του ΣΚΟ, Βαγγέλης Τάβος, δήλωσε ότι η κίνηση της ολλανδικής κυβέρνησης να στείλει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή αίτημα για επαναφορά των θεωρήσεων για τους Αλβανούς πολίτες, αποτελεί αποτυχία και αισχύνη για την κυβέρνηση Ράμα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γεραπετρίτης: «Η ΕΕ και οι χώρες του Κόλπου οφείλουν να αντιμετωπίσουν από κοινού τις προκλήσεις στη Μέση Ανατολή»

Χριστοδουλίδης: Είμαστε στα όρια μας, όσον αφορά τις προσφυγικές ροές

Ανδρουλάκης: Ο Μητσοτάκης ψηφοθήρας με τον Μπελέρη και η Ντόρα βάζει το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

Θεόδωρος Γκότσης: Η Κύπρος «δεν αναγνωρίζει την μονομερώς ανακηρυχθείσα ανεξαρτησία» του Κοσόβου

Το κατοχικό ψευδοκράτος των αποσχιστών στην Κύπρο πανηγυρίζει με τα «κατορθώματα» της Ντόρας Μπακογιάννη και της ΝΔ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr