Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χτυπήθηκε το τάνκερ «Front Altair» στη θάλασσα του Ομάν

Χτυπήθηκε το τάνκερ «Front Altair» στη θάλασσα του Ομάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ένα περιστατικό στη Θάλασσα του Ομάν διερευνά σώμα του βρετανικού βασιλικού ναυτικού, αφότου πετρελαιοφόρο έστειλε σήμα κινδύνου σε λιμάνι στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Αναφορές κάνουν λόγο για εκρήξεις σε δύο τάνκερ.

Το δεξαμενόπλοιο «Front Altair», το οποίο είχε ναυλώσει η κρατική εταιρεία διύλησης πετρελαίου της Ταϊβάν CPC Corp για να μεταφέρει καύσιμο από τη Μέση Ανατολή, δέχθηκε επίθεση νωρίτερα σήμερα, δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος της εταιρείας.

Εκπρόσωπος της νορβηγικής εταιρείας Frontline, στην οποία ανήκει το πλοίο, επιβεβαίωσε επίσης στη νορβηγική εφημερίδα «VG» ότι το πλοίο έχει τυλιχθεί στις φλόγες.

Το «Front Altair» μετέφερε 75.000 τόνους νάφθας, μιας πετροχημικής πρώτης ύλης, όταν, «βάσει υποψιών που υπάρχουν, χτυπήθηκε από τορπίλη» γύρω στις 07.00 ώρα Ελλάδας, δήλωσε ο Βου Ι-Φανγκ, διευθύνων σύμβουλος του τμήματος επιχειρήσεων πετροχημικών της CPC Corp στο Reuters.

Το Βρετανικό Ναυτικό προχώρησε σε έκτακτη προειδοποίηση στα πλοία του να κινούνται με εξαιρετική προσοχή στον Κόλπο του Ομάν και διευκρίνισε ότι ερευνά το περιστατικό.

Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ παρέχει επίσης βοήθεια σε δεξαμενόπλοια στον Κόλπο του Ομάν αφού έλαβε δύο σήματα κινδύνου, ανακοίνωσε ο Πέμπτος Στόλος, η βάση του οποίου είναι στο Μπαχρέιν.

Τέσσερις ναυτιλιακές και εμπορικές πηγές δήλωσαν ακόμη ότι δύο δεξαμενόπλοια εκκενώθηκαν σήμερα έπειτα από περιστατικό στον Κόλπο του Ομάν και ότι τα πληρώματά τους είναι ασφαλή.

Εκτός από το δεξαμενόπλοιο «Front Altair» με σημαία Νήσων Μάρσαλ, πρόκειται επίσης για το «Kokuka Courageous» με σημαία Παναμά.

Το «Kokuka Courageous» μάλιστα υπέστη βλάβη στη δεξιά πλευρά του κύτους, δήλωσε εκπρόσωπος του διευθυντή της εταιρείας που διαχειρίζεται το πλοίο BSM Ship Management, στη Σιγκαπούρη.

«Το Kokuka Courageous παραμένει στην περιοχή και δεν διατρέχει κίνδυνο να βυθιστεί.

»Το φορτίο μεθανόλης που μεταφέρει παραμένει ανέπαφο», ανέφερε ο εκπρόσωπος.

Το Ιράν προσέφερε σήμερα βοήθεια σε «δύο ξένα δεξαμενόπλοια», το ένα με σημαία Παναμά, το άλλο με σημαία των Νησιών Μάρσαλ, έπειτα από ένα «ατύχημα» που προκάλεσε πυρκαγιά στα πλοία αυτά στη θάλασσα του Ομάν, μετέδωσε από την πλευρά του το επίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ χαρακτήρισε «ύποπτα» τα περιστατικά στη Θάλασσα του Ομάν, την ημέρα μάλιστα που ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Αμπε συναντιόταν με τον ανώτατο ηγέτη του Ιράν αγιατολάχ Χαμενεΐ «για εκτεταμένες και φιλικές συνομιλίες».

Ο Ζαρίφ απηύθηνε έκκληση για περιφερειακό διάλογο ώστε να αποφευχθούν εντάσεις.

Στις 12 Μαΐου τέσσερα δεξαμενόπλοια δέχθηκαν επίθεση στις ακτές των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, τα οποία κατηγόρησαν αργότερα έναν «κρατικό παράγοντα».

Το Ιράν αρνήθηκε τις αμερικανικές κατηγορίες ότι ήταν πίσω από αυτές τις επιθέσεις.

Μετά το συμβάν σημειώθηκε άνοδος 3% σε brent και αμερικανικό αργό.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ισραήλ-Πολεμικό Συμβούλιο: Απόφαση για «χτύπημα» κατά του Ιράν – Ίσως και τη Δευτέρα τα αντίποινα

Παγκόσμιος συναγερμός για να αποτραπεί γενικευμένη σύγκρουση – Συνεδριάζει εκ νέου το πολεμικό συμβούλιο του Ισραήλ

«Το Ιράν είναι γίγαντας χωρίς πόδια – Έχει βαλλιστικούς πυραύλους με εμβέλεια έως τα Βαλκάνια»

Πώς η αεροπορία του Ισραήλ θα μπορούσε να «γονατίσει» το Ιράν

Ανάλυση BBC: Γιατί το Ιράν επιτέθηκε στο Ισραήλ – Τα αντίποινα, οι συμμαχίες και οι στρατοί των δύο χωρών

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr