ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Βρετανία θεωρεί το Ιράν υπεύθυνο για τις επιθέσεις στα δύο τάνκερ

Η Βρετανία θεωρεί το Ιράν υπεύθυνο για τις επιθέσεις στα δύο τάνκερ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Βρετανία θεωρεί ότι το Ιράν είναι υπεύθυνο για τις επιθέσεις σε δύο δεξαμενόπλοια στον Κόλπο του Ομάν χθες Πέμπτη και προειδοποιεί την Τεχεράνη ότι ενέργειες αυτού του είδους είναι «απερίσκεπτες», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου Τζέρεμι Χαντ.

«Αυτό είναι βαθιά ανησυχητικό και έρχεται σε μια στιγμή ήδη τεράστιας έντασης.

»Ήλθα σε επαφή με τον [υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ] Πομπέο και, μολονότι θα κάνουμε τη δική μας εκτίμηση με νηφαλιότητα και προσοχή, σημείο εκκίνησης για εμάς είναι προφανώς ότι πιστεύουμε τους αμερικανούς συμμάχους μας», ανέφερε ο Χαντ σε ανακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε από τις υπηρεσίες του.

Το Λονδίνο αντιμετωπίζει τις επιθέσεις «εξαιρετικά σοβαρά και το μήνυμά μου προς το Ιράν είναι ότι εάν αναμίχθηκαν σε αυτές είναι μια βαθύτατα απερίσκεπτη κλιμάκωση η οποία εγείρει αληθινό κίνδυνο στις πιθανότητες να υπάρξει ειρήνη και σταθερότητα στην περιφέρεια», συμπλήρωσε ο Χαντ.

Ο Μάικ Πομπέο δήλωσε σε δημοσιογράφους χθες Πέμπτη ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ πιστεύει ότι το Ιράν βρισκόταν πίσω από τις επιθέσεις με βάση τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν, το επίπεδο της εξειδίκευσης που απαιτείτο για να εκτελεστούν και άλλους παράγοντες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Τραμπ δήλωσε στο Fox News ότι εάν το Ιράν κλείσει τα Στενά του Ορμούζ, «θα τους ανατινάξω τα πέταλα»

Ο Τραμπ προειδοποίησε τους Ιρανούς για τα Στενά του Ορμούζ: «Αν τα κλείσετε, δεν θα έχετε πλέον χώρα» – «Δεν θα καταφέρετε καν να επιστρέψετε στην αναθεματισμένη τη χώρα σας»

Νέες απειλές Τραμπ κατά της Τεχεράνης: Θα πλήξουμε το Ιράν ακόμα πιο σκληρά αν δεν συγκρατήσει τη Χεζμπολάχ

Δημοσκόπηση-σοκ στο Ισραήλ: «Νικητής του πολέμου το Ιράν»

Ιράν: Τα Στενά του Ορμούζ ΔΕΝ θα ανοίξουν – Ξεκίνησαν στην Ελβετία οι συνομιλίες ΗΠΑ-Ιράν με το Κατάρ μεσολαβητή

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr