Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Νέα Σελίδα»: Συνεχής επαγρύπνηση στα σύνορα – Ο χρόνος μετράει αντίστροφα για την Τουρκία

«Νέα Σελίδα»: Συνεχής επαγρύπνηση στα σύνορα – Ο χρόνος μετράει αντίστροφα για την Τουρκία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Για «συνεχή επαγρύπνηση» σε Έβρο, Αιγαίο και Κύπρο κάνει λόγο στο πρωτοσέλιδό της η κυριακάτικη εφημερίδα «Νέα Σελίδα», η οποία κυκλοφόρησε εκτάκτως από το Σάββατο λόγω τριημέρου Αγίου Πνεύματος.

Όπως γράφει ο διπλωματικός συντάκτης και γεωπολιτικός αναλυτής Στέφανος Μυτιληναίος στις σελίδες 22-23, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συμπεριφέρεται σαν θεριό στριμωγμένο στη γωνία που δείχνει τα δόντια του.

Έλληνες, Ισραηλινοί, Κούρδοι, Αμερικανοί, Αιγύπτιοι, Εμιράτα, είναι «εχθροί». Όχι γιατί απαραίτητα θέλουν το κακό της Τουρκίας, αλλά γιατί έχοντας συμμαχήσει μεταξύ τους «δεν τον παίζουν».

Η Ελλάδα του έχει δώσει «διέξοδο». Ο Αλέξης Τσίπρας τον έχει καλέσει επανειλημμένως να συμμορφωθεί με το Διεθνές Δίκαιο και να καθίσει στο τραπέζι να συζητήσει.

Η ελληνική πλευρά του έχει εξηγήσει ότι μόνος του απομονώνεται. Επιμένει να μην συμμορφώνεται.

Όχι γιατί δεν βλέπει την ύστατη ευκαιρία που του δίνεται, αλλά γιατί εάν δεχθεί να συμπεριφερθεί ως κανονικό κράτος και να αναγνωρίσει τους άλλους ως «ίσους», τότε «θάβει» για πάντα τα αυτοκρατορικά του όνειρα για μια νεο-οθωμανική ηγεμονία που θα εκτείνεται από τα Βαλκάνια στη Μέση Ανατολή και έως τη βόρεια Αφρική. «Τα σύνορα της καρδιάς» του όπως τα αποκαλεί.

Έτσι, αφού αυτοπαγιδεύτηκε πολιτευόμενος με ιδεοληψίες και μεγαλοϊδεατισμούς, τώρα απειλεί με πόλεμο -που δεν μπορεί να νικήσει- «ποντάροντας» ότι οι δυτικοευρωπαίοι είναι «μαλθακοί» δίχως κοινή εξωτερική πολιτική και ότι η χώρα του πολύ σημαντική ως γεωπολιτικό οικόπεδο για τις ΗΠΑ για να έρθουν σε σύγκρουση μαζί του.

Στην πραγματικότητα όμως η Τουρκία δεν είναι πια τόσο σημαντική όσο ήταν και όσο θέλει να νομίζει, συνεχίζει ο Στέφανος Μυτιληναίος στη «Νέα Σελίδα».

Αυτό που δεν λέγεται ανοιχτά, αλλά δεν αποτελεί και κάποιο μυστικό, είναι ότι οι Αμερικανοί έχουν δρομολογήσει τα ζητήματα για να μη βρίσκονται στην ανάγκη της «Μεγάλης Ασθενούς».

Πώς; Κύπρος και Κουρδιστάν προετοιμάζονται για να τους παράσχουν τις βάσεις που χρειάζονται στο Λεβάντε, το δε Κουρδιστάν λέγεται ότι θα αντικαταστήσει την Τουρκία.

Επίσης, η ζωτική σημασία των Στενών του Βοσπόρου «ξεπερνιέται» με τον νέο σιδηρόδρομο και αυτοκινητόδρομο ταχείας κυκλοφορίας Αλεξανδρούπολης – Μπουργκάς – Βάρνας.

Η Αλεξανδρούπολη, αγαπημένο λιμάνι των Αμερικανών, προορίζεται να ζήσει στιγμές μεγάλης οικονομικής ανάπτυξης και η στρατηγική της σημασία ως «πύλης» προς τη Μαύρη Θάλασσα και την Ανατολική Ευρώπη θα της προσδώσει θέση περίοπτη.

Ο Στέφανος Μυτιληναίος επισημαίνει ότι το ρολόι μετρά αντίστροφα για την Τουρκία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Τονίζει ότι οι Αμερικανοί του διαμήνυσαν ότι έχει διορία μέχρι τις 31 Ιουλίου να ακυρώσει την παραλαβή των ρωσικών S-400, που σημαίνει ότι 1η Αυγούστου, εάν δεν έχει συμμορφωθεί, τον πετάνε έξω από το πρόγραμμα των F-35 που περιλαμβάνει και τη συμπαραγωγή τους, οι Τούρκοι πιλότοι και μηχανικοί που βρίσκονται στην Αριζόνα και εκπαιδεύονται σε αυτά τα αεροπλάνα απελαύνονται από τις ΗΠΑ και, σαν να μην έφταναν αυτά, του επιβάλλονται και κυρώσεις στα πλαίσια του νόμου «Αντιμετώπισης Αντιπάλων της Αμερικής» (CAATSA).

Την ώρα που οι Αμερικανοί διαμήνυαν με τον πλέον επίσημο τρόπο τα παραπάνω, Παρασκευή 7 Ιουνίου, στην Ουάσιγκτον και στο Πεντάγωνο βρισκόταν ο Έλληνας υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης.

Εκείνη τη στιγμή επέλεξαν η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Κώστας Σημίτης να παρέμβουν για να «προειδοποιήσουν» δήθεν για πιθανότητα «ατυχήματος» με την Τουρκία.

Αμφότεροι όχι μόνο προεξόφλησαν ήττα της Ελλάδας, ενώ όλα συνηγορούν σε συντριβή της Τουρκίας, αλλά ο πρώην πρωθυπουργός το πήγε και ένα βήμα παραπέρα προτείνοντας να σπεύσουμε σε «λύσεις» ακόμα και «όχι ευχάριστες» για να εξασφαλίσουμε την ειρήνη.

Η πρόταση «συνθηκολόγησης» του Κώστα Σημίτη περιείχε και διαστρέβλωση δηλώσεων του Αμερικανού πρεσβευτή στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, στην αγωνιώδη του προσπάθεια να διασπείρει ηττοπάθεια στον ελληνικό λαό.

Η Αμερικανική Πρεσβεία αντέδρασε έντονα.

Με άρθρο του ο ακόλουθος Τύπου, Μπιλ Μουράντ, διέψευσε τους ισχυρισμούς του πρωθυπουργού των Ιμίων, επισημαίνοντας ότι η επιχειρηματολογία του είναι ίδια με τα fake news περιθωριακών ιστοσελίδων, τις οποίες και ανέφερε.

Διαβάστε το πλήρες ρεπορτάζ στη Νέα Σελίδα που κυκλοφορεί – Στο ίδιο δημοσίευμα, αποκλειστικές πληροφορίες για την «ανάπτυξη» -στα πλαίσια της «επαγρύπνησης»- συνοριακών μας δυνάμεων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

RND: Τουρκική «απόβαση» στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Ο Σταϊνμάγερ στην Τουρκία με πολιτική ατζέντα… και ντονέρ

Προειδοποίηση από Ρώσο διπλωμάτη για την Ουκρανία – «Η επιπλέον βοήθεια των ΗΠΑ θα στείλει χιλιάδες στη “μηχανή του κιμά”»

Πέντε ρουκέτες από ιρακινό έδαφος έπληξαν αμερικανική βάση στη Συρία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr