Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ερντογάν: Εάν ο συριακός στρατός βομβαρδίσει ξανά τουρκικό παρατηρητήριο θα ανταποδώσουμε

Ερντογάν: Εάν ο συριακός στρατός βομβαρδίσει ξανά τουρκικό παρατηρητήριο θα ανταποδώσουμε
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προειδοποίησε την Παρασκευή, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Διεθνές Αεροδρόμιο «Ατατούρκ» της Κωνσταντινούπολης, ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις θα ανταποδώσουν εάν ο συριακός αραβικός στρατός συνεχίσει να επιτίθεται σε τουρκικά φυλάκια-παρατηρητήρια στην επαρχία της Ιντλίμπ στη βορειοδυτική Συρία.

«Η Τουρκία δεν θα παραμείνει σιωπηλή εάν το συριακό καθεστώς συνεχίσει να επιτίθεται στα παρατηρητήρια στην Ιντλίμπ», δήλωσε ο Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος έκανε την παραπάνω δήλωση σε συνέντευξη Τύπου πριν αναχωρήσει για το Τατζικιστάν για να συμμετάσχει στην πρωτεύουσα Ντουσάμπε στη Διάσκεψη για την αλληλεπίδραση και τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης στην Ασία (CICA).

Ο τουρκικός στρατός έχει στήσει 12 οχυρά-φυλάκια, υποτίθεται παρατηρητήρια, περιμετρικά των εδαφών που κατέχουν οι τζιχαντιστές στη βορειοδυτική Συρία.

Ύστερα από συμφωνία με τη Ρωσία και το Ιράν, οι Τούρκοι εισήλθαν στο συριακό έδαφος πέρσι και κατασκεύασαν αυτά τα οχυρά, μεταξύ τζιχαντιστών και συριακού στρατού, παριστάνοντας δήθεν την ειρηνευτική δύναμη που θα επιτηρούσε την εκεχειρία.

Ωστόσο, η Τουρκία όχι μόνο δεν προστάτεψε καμία εκεχειρία και ειρηνευτική προσπάθεια, αλλά με αυτά τα οχυρά εδραίωσε την κυριαρχία της και στην επαρχία της Ιντλίμπ, αναλαμβάνοντας ρόλο προστάτιδας δύναμης των τζιχαντιστών.

Ο συριακός στρατός, που επιχειρεί το τελευταίο διάστημα στη βορειοδυτική Συρία, την οποία θέλει να απελευθερώσει από τους τρομοκράτες, εμποδίζεται να προωθηθεί περαιτέρω εξαιτίας των εν λόγω τουρκικών οχυρών.

Στις μάχες των προηγούμενων ημερών, το συριακό πυροβολικό βομβάρδισε τουρκικό οχυρό. Οι Σύροι είπαν ότι έγινε κατά λάθος.

Πολεμικός χάρτης της βορειοδυτικής Συρίας. Με πράσινο χρώμα στα βόρεια, τα τουρκοκρατούμενα εδάφη. Με διαφορετική απόχρωση του πράσινο τα εδάφη που ελέγχουν οι τζιχαντιστές στην Ιντλίμπ υπό τουρκική προστασία. Με μπλε βούλες σημειώνονται τα σημεία που βρίσκονται τα τουρκικά παρατηρητήρια. Με κόκκινο χρώμα είναι τα εδάφη που ελέγχει η συριακή κυβέρνηση. Οι κόκκινες βούλες είναι τα ρωσικά παρατηρητήρια. Με πορτοκαλί βούλες τα ιρανικά παρατηρητήρια. Τα σύμβολα με βόμβες δείχνουν τους πρόσφατους βομβαρδισμούς των Ρώσων. Το σύμβολο ενός φορτηγού μέσα σε κίτρινο πλαίσιο δείχνει το τουρκικό παρατηρητήριο που βομβάρδισαν οι Σύροι και στο οποίο οι Τούρκοι έστειλαν ενισχύσεις.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr