Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Βρήκαμε κατανόηση από τον Πάπα για το Κυπριακό”

“Βρήκαμε κατανόηση από τον Πάπα για το Κυπριακό”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι θέσεις μας βρίσκουν κατανόηση από τον Πάπα και σε ό,τι αφορά τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης για το Κυπριακό, καθώς και για άλλα θέματα που αφορούν, μεταξύ άλλων, την προστασία της θρησκευτικής και πολιτιστικής κληρονομιάς, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις, μετά τη συνάντηση του με τον Πάπα Φραγκίσκο, στο Βατικανό, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι στο πλαίσιο της εκστρατείας για συναντήσεις με στόχο την εμβάθυνση σχέσεων, αλλά και τη διεύρυνση της δυνατότητας επιρροής πάνω σε όσους εμπλέκονται στο Κυπριακό εντάσσεται και η συνάντηση του με τον Πάπα Φραγκίσκο.

“Θα πρέπει να πω ότι ήταν μια πάρα πολύ σημαντική συνάντηση, παραγωγική, δημιουργική τόσο με τον Πάπα Φραγκίσκο όσο και με τον Πρωθυπουργό του Βατικανού”, σημείωσε.

Οπως ανέφερε, ήγειρε “θέματα που αφορούν βεβαίως τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και την ανάγκη στήριξης των προσπαθειών (που διεξάγονται), αλλά και για τις παρερμηνείες (που γίνονται), το θέμα των αγνοουμένων, το θέμα της σύλησης του πολιτισμού είτε αυτός λέγεται θρησκευτικός είτε πολιτιστικός, και είμαστε σε απόλυτη ευθυγράμμιση με τις θέσεις του Πάπα Φραγκίσκου ότι ένας διαθρησκευτικός διάλογος θα πρέπει να σέβεται και να προστατεύει τον πολιτισμό του όποιου πολίτη οπουδήποτε και αν ανήκει”.

Συνεχίζοντας, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ήγειρε, επίσης, “θέματα που αφορούν φυσικότατα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Μαρωνίτες, Αρμένιοι, Λατίνοι συμπολίτες μας, τα προβλήματα που αφορούν πριν και πάνω από όλα των 200 χιλιάδων προσφύγων”.

Από τις επαφές τόσο με τον Πάπα όσο και με τον Πρωθυπουργό του Βατικανού, πρόσθεσε, “έχω συναντήσει απόλυτη κατανόηση. Αν λάβετε υπόψη ότι στις 27 Μαρτίου θα βρίσκεται στο Βατικανό και ο Πρόεδρος των ΗΠΑ κ. Ομπάμα, αλλά και την επιρροή που γενικότερα το Βατικανό ασκεί σε πολλές των Κυβερνήσεων που έχουν λόγο και έχουν ρόλο να διαδραματίσουν, αντιλαμβάνεστε ότι οι συναντήσεις ήταν σημαντικά χρήσιμες αυτή την ιδιαίτερη στιγμή».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Θεόδωρος Γκότσης: Η Κύπρος «δεν αναγνωρίζει την μονομερώς ανακηρυχθείσα ανεξαρτησία» του Κοσόβου

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

Το κατοχικό ψευδοκράτος των αποσχιστών στην Κύπρο πανηγυρίζει με τα «κατορθώματα» της Ντόρας Μπακογιάννη και της ΝΔ

Στ. Κασσελάκης από Ουάσιγκτον: Δεν νοείται ελληνοτουρκικός διάλογος χωρίς το Κυπριακό

Ο Σκωτικός Τύπος (ΑΑΣΤ) δια την Ελλάδα σύναψε σχέσεις φιλίας με τον Σκωτικό Τύπο δια την Κύπρο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr