Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Yeni Safak: «Το Λονδίνο ζητά μερίδιο από τους ενεργειακούς πόρους» στην κυπριακή ΑΟΖ

Yeni Safak: «Το Λονδίνο ζητά μερίδιο από τους ενεργειακούς πόρους» στην κυπριακή ΑΟΖ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Τουρκάλα δημοσιογράφος Κιϋμέτ Σεζέρ (Kıymet Sezer), σε πρωτοσέλιδο άρθρο της στην ερντογανική εφημερίδα «Yeni Safak», «σκαλίζει» μια ιστορία περίεργη αλλά όχι άγνωστη, δηλαδή τη διεκδίκηση μέρους της κυπριακής ΑΟΖ από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Τουρκάλα έγραψε ότι «το Λονδίνο ζητά μερίδιο από τους ενεργειακούς πόρους».

Η ίδια επισημαίνει ότι «οι βάσεις του Ηνωμένου Βασιλείου στο Ακρωτήρι και στη Δεκέλεια θεωρείται ότι είναι εδάφη του και ότι οι βάσεις 180 τετραγωνικών χιλιόμετρων έχουν τη δική τους υφαλοκρηπίδα».

Στη συνέχεια η Τουρκάλα δημοσιογράφος υποστηρίζει ότι «το Ηνωμένο Βασίλειο, που δεν έχει ανακοινώσει ακόμα την ΑΟΖ του και ανακοίνωσε ότι δεν υποστηρίζει τις γεωτρήσεις στις αμφισβητούμενες περιοχές, μπορεί να υπογράψει συμφωνία για τον καθορισμό της ΑΟΖ με την Τουρκία».

Τέλος γίνεται αναφορά στις δηλώσεις του Υπουργού Ευρώπης του Ηνωμένου Βασιλείου, Άλαν Ντάνκαν, ο οποίος δήλωσε ότι «υποστηρίζουμε τις συμφωνίες της Κύπρου που υπέγραψε με άλλες χώρες για τον καθορισμό της ΑΟΖ όμως δεν υποστηρίζουμε τις γεωτρήσεις στις περιοχές των οποίων η κυριαρχία είναι αμφισβητούμενη».

Χάρτης

Ο χάρτης βρετανικής έμπνευσης, που αναδημοσιεύουμε από άρθρο του Κύπριου ευρωβουλευτή Κώστα Μαυρίδη του ΔΗΚΟ, δείχνει την Κύπρο να «απέκτησε» αγγλική ΑΟΖ.

Όπως έχει γράψει ο κ. Μαυρίδης, «με αφετηρία τις δύο αγγλικές βάσεις, εμφανίζονται δύο περιοχές στη θάλασσα ως ΑΟΖ των αγγλικών βάσεων και περιλαμβάνουν το κοίτασμα «Αφροδίτη»!

»Οι δύο περιοχές εμπίπτουν στην Κυπριακή ΑΟΖ, που έχει ήδη ρυθμιστεί με διεθνείς συμφωνίες, με βάση το Ευρωπαϊκό και Διεθνές Δίκαιο.

»Δημοσιοποίησα, ενημέρωσα και κατήγγειλα την αγγλική αυθαιρεσία, αναμένοντας αντίδραση από την Κύπρο και καλώντας την Ευρ. Επιτροπή να διορθώσει τον χάρτη και να αποκλειστούν στο μέλλον τέτοιες αυθαιρεσίες», έχει γράψει ο Κώστας Μαυρίδης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Κέιτ Μίντλετον: «Όλα δείχνουν ότι πάσχει από καρκίνο του παχέος εντέρου»

Επίσκεψη Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου είχε σειρά συναντήσεων

Λογαριασμοί ρεύματος: Φρένο στην ελεύθερη μετακίνηση των καταναλωτών

Ηλεκτρικό ρεύμα: Που θα κυμανθούν τα τιμολόγια Απριλίου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr