Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ανοικτά της Καρπασίας θα επιχειρήσει το δεύτερο τουρκικό γεωτρύπανο «Γιαβούζ»

Ανοικτά της Καρπασίας θα επιχειρήσει το δεύτερο τουρκικό γεωτρύπανο «Γιαβούζ»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στα ανοικτά της χερσονήσου της Καρπασίας, στη βορειοδυτική Κύπρο, θα επιχειρήσει το «Γιαβούζ», το δεύτερο πλοίο γεωτρήσεων της Τουρκίας, ανακοίνωσε την Πέμπτη ο Μελίχ Χαν Μπιλγκίν, γενικός διευθυντής της κύριας τουρκικής εταιρείας πετρελαϊκών ερευνών Turkiye Petrolleri (TPAO).

Μιλώντας σε δημοσιογράφους πριν από την τελετή απόπλου του «Γιαβούζ», ο Μπιλγκίν δήλωσε πως το πλοίο σχεδιάζει να αρχίσει τις γεωτρήσεις στην περιοχή στις αρχές Ιουλίου.

Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να ζητήσει στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, οι εργασίες της οποίας αρχίζουν στις 4.30 μ.μ. (ώρας Ελλάδας), στις Βρυξέλλες, την ταχεία εξέταση και υιοθέτηση μέτρων κατά της Τουρκίας όσο εκείνη επιμένει στην ίδια συμπεριφορά στην ανατολική Μεσόγειο.

Σε συνέχεια των αποφάσεων από το χθεσινό Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της Ε.Ε., Ελλάδα και Κύπρος θα ζητήσουν να υπάρξει εκ νεου σαφής καταδίκη της τουρκικών παράνομων ενεργειών στην Κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη και το Αιγαίο, και αναδειξη των επιπτώσεών τους στις ευρωτουρκικές σχέσεις.

Ο Πρωθυπουργός, σε συντονισμό με τον Κύπριο πρόεδρο Ν. Αναστασιάδη θα τονίσει ότι δεν τίθεται μόνο θέμα επίδειξης αλληλεγγύης προς την Κύπρο, αλλά και ευρύτερα στρατηγικής αποτροπής κινδύνων που επηρεάζουν το σύνολο της Ε.Ε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Λογαριασμοί ρεύματος: Φρένο στην ελεύθερη μετακίνηση των καταναλωτών

Ηλεκτρικό ρεύμα: Που θα κυμανθούν τα τιμολόγια Απριλίου

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

26/3/1919 Εφημερίς «ΕΠΟΧΗ»: «Κάθε πόθος που πνίγεται με την βίαν και με την αγριότητα, ριζώνει βαθύτερα εις την ψυχήν του λαού»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr