Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ερντογάν επιμένει ότι ο Τραμπ ενδέχεται να επισκεφθεί την Τουρκία τον Ιούλιο

Ο Ερντογάν επιμένει ότι ο Τραμπ ενδέχεται να επισκεφθεί την Τουρκία τον Ιούλιο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την Τουρκία ενδέχεται να επισκεφθεί τον Ιούλιο ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ισχυρίστηκε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται την Πέμπτη στην ιαπωνική εφημερίδα Nikkei, εν όψει της συνάντησης των δύο ηγετών στην Οσάκα το Σάββατο.

Και στο πρόσφατο παρελθόν ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε σε επίσκεψη Τραμπ στην Τουρκία τον Ιούλιο και οι αμερικανικές Αρχές δήλωσαν άγνοια από την πλευρά τους.

Τον Ιούλιο -μέσα του μήνα- η Τουρκία αναμένει να παραλάβει τους ρωσικούς S-400. Οπότε η εύλογη απορία λέει: Ο Τραμπ θα επισκεφθεί την Τουρκία για να παρακολουθήσει την παραλαβή των S-400;

Θα βρεθεί ο Τραμπ τον Ιούλιο στην Τουρκία για να υποβάλλει τα… σέβη του στην Τουρκία; Θα επισκεφθεί την Τουρκία μαζί με τους S-400 σε μια επίσκεψη εξευτελισμού της Αμερικής;

Ή εδώ συμβαίνει το εξής: Μιλάνε στο τηλέφωνο ο Ερντογάν με τον Τραμπ, ο Τραμπ -για να τον «ξεπετάξει»- του λέει διάφορα «ΟΚ», ο άλλος τα παίρνει τοις μετρητοίς και όταν έρχεται η ώρα του βαθέως αμερικανικού κράτους να «μιλήσει» ο Ερντογάν βρίσκεται προ… εκπλήξεως.

Η ένταση ανάμεσα στις δύο χώρες – συμμάχους στο NATO, έχει κλιμακωθεί εξαιτίας της αγοράς από την Τουρκία του συστήματος αντιαεροπορικής και αντιπυραυλικής άμυνας ρωσικής κατασκευής S-400.

Η Άγκυρα -σύμφωνα με τις αμερικανικές προειδοποιήσεις- θα βρεθεί αντιμέτωπη με κυρώσεις βάσει της αμερικανικής νομοθεσίας, να εξοβελιστεί από το πρόγραμμα κατασκευής του προηγμένου αεροσκάφους F-35 και να μην της παραδοθούν τα μαχητικά του τύπου που έχει παραγγείλει.

Ερωτηθείς αν πιστεύει πως μπορεί να πείσει τον Τραμπ να μην επιβάλει κυρώσεις στη χώρα του, ο Ερντογάν απάντησε στη συνέντευξή του στην ιαπωνική εφημερίδα:

«Πιστεύω ότι η συνάντησή μου με τον πρόεδρο Τραμπ στη διάρκεια της Συνόδου της G20 θα είναι σημαντική για την άρση του αδιεξόδου στις διμερείς σχέσης μας και την ενίσχυση της συνεργασίας μας».

Εκεί ο Τούρκος πρόεδρος πρόσθεσε πως «συζητείται μια επίσκεψη του κ. Τραμπ στην Τουρκία τον Ιούλιο».

Επέμεινε παράλληλα ότι η Άγκυρα δεν θα ακυρώσει την αγορά του ρωσικού συστήματος και ότι δεν έχει ακούσει κάτι από τον Τραμπ όσον αφορά τις κυρώσεις.

«Τους έχουμε ήδη πληρώσει 1,25 δισ. δολάρια στο πλαίσιο του προγράμματος των F-35 (σ.σ. σιγά τα λεφτά!).

»Εάν κάνουν μια τόσο λαθεμένη κίνηση, θα το πάμε σε διεθνές επιδιαιτητικό δικαστήριο, διότι θα ζητήσουμε να μας δώσουν πίσω τα χρήματα που έχουμε δαπανήσει ως τώρα», είπε ο πρόεδρος της Τουρκίας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

_Τουρκική «απόβαση» στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου

Ο Σταϊνμάγερ στην Τουρκία με πολιτική ατζέντα… και ντονέρ

Προειδοποίηση από Ρώσο διπλωμάτη για την Ουκρανία – «Η επιπλέον βοήθεια των ΗΠΑ θα στείλει χιλιάδες στη “μηχανή του κιμά”»

Πέντε ρουκέτες από ιρακινό έδαφος έπληξαν αμερικανική βάση στη Συρία

Τα συνδικάτα της Σκωτίας ζητάνε από το Ηνωμένο Βασίλειο να μην πουλά όπλα στην Τουρκία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr