Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η ΕΕ καλεί τον Ερντογάν να άρει την απόφαση για παύση Κούρδων δημάρχων τριών πόλεων

Η ΕΕ καλεί τον Ερντογάν να άρει την απόφαση για παύση Κούρδων δημάρχων τριών πόλεων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η ΕΕ καλεί την Τουρκία να άρει την απόφασή για παύση των εκλεγμένων δημάρχων τριών πόλεων και να διασφαλίσει την εφαρμογή των κανόνων του κράτους δικαίου στην προσπάθειά της για καταπολέμηση της τρομοκρατίας σύμφωνα με την αρμόδια Εκπρόσωπο της Κομισιόν και της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης (ΕΥΕΔ).

Η αντικατάσταση του Selçuk Mızraklı, του Bedia Özgökçe Ertan και του Ahmet Türk από τους κυβερνητικούς κυβερνήτες προκαλεί σοβαρή ανησυχία καθώς θέτει υπό αμφισβήτηση το σεβασμό των δημοκρατικών αποτελεσμάτων των εκλογών της 31ης Μαρτίου, ξεκαθαρίζει.

Οι απολύσεις και οι κρατήσεις των τοπικών πολιτικών και ο διορισμός άλλων προσωρινών στερούν τους ψηφοφόρους της πολιτικής εκπροσώπησης σε τοπικό επίπεδο και διακινδυνεύουν σοβαρά την τοπική δημοκρατία, προειδοποιεί.

Η Τουρκία πρέπει να καταργήσει τα μέτρα που εμποδίζουν τη λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης, σύμφωνα με τις συστάσεις της Επιτροπής της Βενετίας και με τη δέσμευση της Τουρκίας για τον Ευρωπαϊκό Χάρτη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αναφέρει.

Ενώ η ΕΕ έχει καταδικάσει σαφώς και επανειλημμένα τις βίαιες τρομοκρατικές επιθέσεις στην Τουρκία και εξέφρασε την αλληλεγγύη προς τις οικογένειες των θυμάτων, επαναλαμβάνει επίσης την έκκληση της για επείγουσα επανάληψη μιας αξιόπιστης πολιτικής διαδικασίας για την επίτευξη ειρηνικής και βιώσιμης λύσης, καταλήγει.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Αποκαλύπτονται τα ψέματα της προπαγάνδας Μητσοτάκη – Δεύτερη φτωχότερη στην ΕΕ η Ελλάδα

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr