Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ζαρίφ απείλησε τις ΗΠΑ με «απρόβλεπτη» απάντηση του Ιράν

Ο Ζαρίφ απείλησε τις ΗΠΑ με «απρόβλεπτη» απάντηση του Ιράν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ δήλωσε την Τετάρτη πως η Τεχεράνη μπορεί να ενεργήσει «απρόβλεπτα» ως απάντηση στις «απρόβλεπτες» πολιτικές του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

«Η αμοιβαία μη προβλεψιμότητα θα οδηγήσει σε χάος.

»Ο πρόεδρος Τραμπ δεν μπορεί να περιμένει ότι θα είναι ο ίδιος απρόβλεπτος και οι άλλοι θα είναι προβλέψιμοι», δήλωσε σε ομιλία του στο Διεθνές Ινστιτούτο Ερευνών για την Ειρήνη της Στοκχόλμης (SIPRI).

Ο Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ πρόσθεσε:

«Οι Άραβες του Κόλπου δεν μπορούν να έχουν ασφάλεια (στην περιοχή) δαπανώντας δισεκατομμύρια δολάρια για να αγοράσουν δυτικά όπλα …

»Καμιά ποσότητα ξένης στρατιωτικής παρουσίας (στον Κόλπο) δεν μπορεί να εμποδίσει την ανασφάλεια».

Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών δήλωσε επίσης πως η Τεχεράνη παραμένει δεσμευμένη στη συνθήκη για τη μη διάδοση των πυρηνικών (NPT).

«Η NPT είναι ακρογωνιαίος λίθος της διεθνούς νομιμότητας και θα συνεχίσουμε να είμαστε δεσμευμένοι στη μη διάδοση», δήλωσε ο Ζαρίφ απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου στο SIPRI.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση δημοσιογράφου, ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών δήλωσε πως η Τεχεράνη «θα κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί» για να εξετάσει, αν μπορεί να καθυστερήσει η θανατική ποινή που επιβλήθηκε στον σουηδοϊρανό επιστήμονα Αχμαντρεζά Τζαλαλί.

«Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για ανθρωπιστικούς λόγους για να δούμε αν μπορεί να καθυστερήσει η ποινή του κ. Τζαλαλί, όμως έχει κατηγορηθεί για πολλαπλά εγκλήματα που συνεπάγονται τη θανατική καταδίκη … και καταδικάσθηκε γι’ αυτά», δήλωσε ο Ζαρίφ.

Ο Τζαλαλί, γιατρός και λέκτορας στο Ινστιτούτο Καρολίνσκα της Στοκχόλμης, συνελήφθη τον Απρίλιο 2016 στο Ιράν και αργότερα καταδικάσθηκε για κατασκοπεία, αφού κατηγορήθηκε ότι παρείχε πληροφορίες στο Ισραήλ για να το βοηθήσει να δολοφονήσει σημαντικούς Ιρανούς πυρηνικούς επιστήμονες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

ΗΠΑ: Έξι αγνοούμενοι στη Βαλτιμόρη από κατάρρευση γέφυρας

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Άντονι Μπλίνκεν για 25η Μαρτίου: «Ως γενέτειρα της δημοκρατίας, η Ελλάδα λειτουργεί ως πηγή έμπνευσης για τις αρχές που αγαπάμε»

Κάμαλα Χάρις: Δεν υπάρχουν στοιχεία ότι η Ουκρανία βρίσκεται πίσω από το μακελειό στη Μόσχα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr