Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ένας από τους κομάντο που «πάτησαν» τα Ίμια ο νέος Τούρκος ναύαρχος στο Αιγαίο

Ένας από τους κομάντο που «πάτησαν» τα Ίμια ο νέος Τούρκος ναύαρχος στο Αιγαίο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο νέος διοικητής του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού στη Μεσόγειο είναι ένας από τους Τούρκους κομάντο που είχαν αποβιβαστεί στα Ίμια (1996).

Πρόκειται για τον Ερτζάν Κιρετζτεπέ (Ercan Kireçtepe). Η συμμετοχή του στα Ίμια προκύπτει από τα στοιχεία του μητρώου του που δημοσίευσε πριν περίπου τρεις εβδομάδες ο αυτοεξόριστος Τούρκος δημοσιογράφος, Αμπντουλάχ Μποζκούρτ, στην ιστοσελίδα nordicmonitor.

Υπενθυμίζεται πως την Πέμπτη έγινε και επίσημος ο διορισμός 127 νέων διοικητών σε μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων της Τουρκίας, μεταξύ των οποίων και στην Στρατιά Αιγαίου και του «Μπορντό Μπερέ».

Βάσει αυτών των στοιχείων, ο νέος Τούρκος διοικητής ήταν ανάμεσα στους βατραχανθρώπους της περίφημης τουρκικής ομάδας SAT που συμμετείχε στις επιχειρήσεις στα Ίμια.

Αντίστοιχης των δικών μας ΟΥΚ και των US Seals.

Σύμφωνα με τον Μποζκούρτ, ο Κιρετστεπέ -εκτός αυτού- ήταν έγκλειστος στις φυλακές, καθώς το 2009 κατηγορήθηκε ότι εκτελούσε σχέδιο δολοφονίας εξεχόντων μη μουσουλμανικών προσωπικοτήτων, πυροδοτώντας βόμβες κοντά στα σπίτια τους.

Αποφυλακίστηκε το 2014, διότι δεν βρέθηκαν τελικά στοιχεία εις βάρος του και προήχθη σε ανώτατο αξιωματικό (αρχιπλοίαρχος) το 2018 από τον Ερντογάν.

Ο αυτοεξόριστος δημοσιογράφος εξέφρασε την ανησυχία του ότι ο διορισμός του Κιρετζτεπέ στη θέση αυτή -σε συνδυασμό με την αυξανόμενη ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο- δεν προμηνύει τίποτα καλό, καθώς ο συγκεκριμένος αξιωματικός ειδικεύεται στον σχεδιασμό και εκτέλεση μυστικών αποστολών, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για τον σχεδιασμό που μπορεί να έχει η Τουρκία για Ελλάδα και Κύπρο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

26/3/1919 Εφημερίς «ΕΠΟΧΗ»: «Κάθε πόθος που πνίγεται με την βίαν και με την αγριότητα, ριζώνει βαθύτερα εις την ψυχήν του λαού»

Ο Ερντογάν απείλησε να στείλει στον Αλλάχ τον Νετανιάχου: «Ο Κύριός μας να τον κάνει να υποφέρει»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr