Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ερντογάν τηλεφώνησε πάλι στον Τραμπ – Τι ψέμματα λέει για να κερδίσει χρόνο

Ο Ερντογάν τηλεφώνησε πάλι στον Τραμπ – Τι ψέμματα λέει για να κερδίσει χρόνο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Τουρκάλα αρθρογράφος Βέρντα Οζέρ, σε ανάλυσή της το Σάββατο στην εφημερίδα «Milliyet», ισχυρίζεται ότι πριν τρεις ημέρες συνομίλησαν στο τηλέφωνο Ντόναλντ Τραμπ και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και έδειξαν «ευελιξία».

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν φέρεται να είπε στον Ντόναλντ Τραμπ ότι είναι έτοιμος να αγοράσει τους αμερικανικούς αντιαεροπορικούς πυραύλους Patriot και ο Ντόναλντ Τραμπ φέρεται να του απάντησε ότι το πρόγραμμα των F-35 θα συνεχιστεί κανονικά εάν η Τουρκία δεν ενεργοποιήσει τους S-400, τους οποίους παραλαμβάνει κανονικά.

Εάν το τηλεφώνημα έγινε όταν λέει η Τουρκάλα δημοσιογράφος, σημαίνει ότι ο Ερντογάν τηλεφώνησε ενώ ήταν στη Μόσχα, μαζί με τον Πούτιν, εμπαίζοντας τον Αμερικανό πρόεδρο καθοδηγούμενος από τον «Ρώσο σκακιστή».

Λαμβάνοντας υπόψιν πώς χειρίζεται το ζήτημα μέχρι σήμερα ο Ντόναλντ Τραμπ, με τη Γερουσία και τη Βουλή να έχουν εξοργιστεί με την ανοχή του στον Ερντογάν, μάλλον η Τουρκάλα δημοσιογράφος απηχεί πραγματικό γεγονός στο κείμενό της.

Δηλαδή, το τηλεφώνημα πρέπει όντως να έγινε.

Η Βέρντα Οζέρ αναφέρει επίσης ότι αυτή τη στιγμή δεν έχει βρεθεί κάποια λύση που να ικανοποιεί και τις δύο πλευρές και η αναζήτηση κοινής συμφωνίας συνεχίζεται.

Αυτό σημαίνει ότι οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν μέχρι τον Απρίλιο, όταν η παραλαβή των S-400 θα έχει ολοκληρωθεί και σύμφωνα με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τότε θα έχουν ενεργοποιηθεί.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανέστειλαν την παράδοση στην Τουρκία των αεροσκαφών F-35 και μέχρι την άνοιξη θα την έχουν θέσει και εκτός του προγράμματος συμπαραγωγής εξαιτίας της παραλαβής από την Άγκυρα των ρωσικών S-400.

Στις 23 Αυγούστου οι Ηνωμένες Πολιτείες επισήμως απέσυραν και την προσφορά στην Άγκυρα για πώληση των Patriot μετά την έναρξη παραλαβής των S-400.

Πριν μερικές ημέρες ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επισκέφθηκε τη Μόσχα και εξέφρασε το ενδιαφέρον να αγοράσει ρωσικά στελθ, εάν τελικά δεν του δώσουν τα F-35.

Είπε ακόμα ότι επιθυμεί η Τουρκία να γίνει συμπαραγωγός των ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών, όπως το ίδιο έχει πει ότι επιθυμεί και για τους S-400.

Πώς μπορεί η Τουρκία να είναι σύμμαχος της Δύσης και μέλος του ΝΑΤΟ εάν συμπαράγει ρωσικά όπλα;

Η μόνη λογική εξήγηση είναι ότι ο Τούρκος πρόεδρος εμπαίζει τη Δύση, κερδίζοντας χρόνο, μέχρι να εξοπλιστεί σαν αστακός με ρωσικά όπλα για να προχωρήσει στη συνέχεια και επίσημα στην αποστασία του από το δυτικό στρατόπεδο.

Ο πρόεδρος Τραμπ, παρά τις έντονες αντιδράσεις του Κογκρέσου, επιμένει να «συζητά» με τον Τούρκο πρόεδρο σαν να υπάρχει περίπτωση η Τουρκία να σταματήσει τις «δουλειές» με τη Ρωσία.

Εθελοτυφλούν όσοι στην Ουάσιγκτον νομίζουν ότι ο Ερντογάν υπάρχει περίπτωση να μείνει στη δυτική πλευρά.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στόλτενμπεργκ: Το ΝΑΤΟ δεν βοήθησε αρκετά την Ουκρανία – Θα το κάνουμε για να κερδίσει τον πόλεμο

Μητσοτάκης: Βλέπει λάθη μόνο σε επίπεδο επικοινωνίας για τα Τέμπη – Δεν θα στείλουμε όπλα στην Ουκρανία

Μεγάλη ανατροπή: Εφετείο της Νέας Υόρκης ακύρωσε την καταδίκη του Γουάινστιν

Ο Πιστόριους λέει ότι η Ρωσία γεμίζει τις αποθήκες της με όπλα – Μπορεί να ετοιμάζει κάτι μεγαλύτερο;

Η Ρωσία θα πουλά 30% φθηνότερο το φυσικό αέριο στην Κίνα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr