Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ερντογάν απείλησε ξανά -μέσω Reuters- με νέο προσφυγικό τσουνάμι προς την Ελλάδα

Ο Ερντογάν απείλησε ξανά -μέσω Reuters- με νέο προσφυγικό τσουνάμι προς την Ελλάδα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απείλησε ξανά ότι θα στείλει νέο κύμα προσφύγων προς την Ευρώπη, κλιμακώνοντας τις πιέσεις προκειμένου η Δύση να ικανοποιήσει τα αιτήματά του.

Η Τουρκία θα αναγκαστεί να αφήσει Σύρους πρόσφυγες που βρίσκονται στα εδάφη της να φύγουν για την Ευρώπη, αν η Δύση δεν δώσει στήριξη στην Άγκυρα και δεν υποστηρίξει τα πλάνα της για τη δημιουργία «ζώνης ασφαλείας» στη Συρία, όπου θα μπορούσαν να εγκατασταθούν πρόσφυγες, τόνισε ο Ερντογάν, σε συνέντευξη στο Reuters.

Το τελευταίο διάστημα ο Τούρκος πρόεδρος απειλεί με νέο κύμα προσφύγων και ενώ ήδη το τελευταίο διάστημα καταγράφονται αυξημένες ροές προς τα ελληνικά νησιά.

«Αν δεν μπορείτε να το αποδεχτείτε αυτό, θα ανοίξουμε τις πύλες.

»Αφήστε τους να πάνε όπου θέλουν να πάνε», είπε αναφερόμενος στους πρόσφυγες.

Η δημιουργία ζώνης 32 χλμ. εντός της βορειοδυτικής Συρίας θα επιτρέψει -λένε οι οι Τούρκοι- στους πρόσφυγες που είναι στην Τουρκία να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

«Θα επιτρέψει να καλυφθούν όλες οι ανάγκες τους, για εκπαίδευση, υγειονομική περίθαλψη. Θα τους επιτρέψει να ζήσουν στη δική τους γη και να φύγουν από τις σκηνές και τα κοντέινερ», συμπλήρωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η οικονομική βοήθεια που λαμβάνει η Τουρκία από την ΕΕ δεν είναι επαρκής για το βάρος των 3,6 προσφύγων που διέφυγαν από την Τουρκία στη Συρία, υπογράμμισε ο Ερντογάν.

«Εχουμε πάρει 3 δισ. ευρώ, η ΕΕ είχε υποσχεθεί 6 δισ. ευρώ για να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων στην Τουρκία, αλλά μόνο 2,22 δισ. ευρώ εκταμιεύθηκαν αυτό τον Ιούνιο.

»Έχουμε ξοδέψει 40 δισ. δολάρια μέχρι τώρα», είπε ο Ερντογάν, που σημείωσε ότι είχε επικοινωνία με την Μέρκελ για το προσφυγικό, όπως και ότι οι σχετικές συζητήσεις θα συνεχιστούν στη Νέα Υόρκη.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο της συνόδου του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, η οποία θα γίνει στις 24- 25 Σεπτεμβρίου.

Η Αγκυρα δεν μπορεί να φιλοξενήσει άλλους πρόσφυγες, η Δύση δεν είχε τέτοιο πρόβλημα, υπογράμμισε ο Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος σημείωσε και τις συζητήσεις που θα γίνουν στην Άγκυρα τη Δευτέρα, με τη συμμετοχή της Ρωσίας και του Ιράν, με στόχο να επιτευχθεί μία εκεχειρία διαρκείας στην Ιντλίμπ της Συρίας.

«Στόχος δεν είναι η άμεση εκεχειρία, αλλά αυτή που θα βάλει τέλος στο προσφυγικό, θα παρέχει κατάπαυση πυρός και θα τερματίσει τα δίκτυα τρομοκρατίας στην περιοχή», επισήμανε ο Ερντογάν.

Διαβάστε ακόμα, είναι σημαντικό: Al Watan: 2.000 τζιχαντιστές έτοιμοι να περάσουν στην Ελλάδα – «Κάποιοι έχουν ήδη φτάσει»

Μη χάσετε τα «Επίκαιρα» Σεπτεμβρίου που κυκλοφόρησαν το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου. Το περιοδικό αποκαλύπτει τι «παίζει» με το προσφυγικό. Που στοχεύει ο Ερντογάν, τι επιδιώκει, πώς χρησιμοποιεί τους πρόσφυγες ως «εργαλείο» και «όπλο» στους νεο-οθωμανικούς σχεδιασμούς του.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση μου με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

Οι Τούρκοι έτοιμοι για «τσαμπουκά» για το θαλάσσιο πάρκο στο Αιγαίο

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Οι Τούρκοι «σάλταραν» με τη δημιουργία αντι-drone ομπρέλας πάνω από το Αιγαίο – «Οι Μπαρμπαρόσα της Γαλάζιας Πατρίδας»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr