Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σε καραντίνα 8 Κινέζοι για τον Έμπολα

Σε καραντίνα 8 Κινέζοι για τον Έμπολα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε καραντίνα τέθηκαν 8 Κινέζοι στη Σιέρα Λεόνε επειδή φρόντισαν ασθενείς που είχαν προσβληθεί από τον ιό Έμπολα.

Όπως δήλωσε ο πρεσβευτής της Κίνας στην Φριτάουν, πρόκειται για 7 γιατρούς κι έναν νοσηλευτή. Δεν έχει διευκρινιστεί ωστόσο αν κάποιος εξ αυτών παρουσίασε συμπτώματα ή το μέτρο της καραντίνας εληφθη για προληπτικούς λόγους.

Την ίδια ώρα ο υπουργός Υγείας της Γουινέας δήλωσε ότι για τη χώρα του δεν συνιστά «προτεραιότητα» η χρήση πειραματικών μεθόδων για την καταπολέμηση του φονικού ιού. «Εάν κάποια στιγμή ο ΠΟΥ κρίνει απαραίτητο να γίνουν πειραματόζωα οι κάτοικοι της Γουινέας για να δοκιμαστεί το φάρμακο αυτό, τότε θα το συζητήσουμε μαζί τους. Προς το παρόν, δεν είναι προτεραιότητά μας», είπε κατά λέξη ο υπουργός.

Μετά τη χορήγηση, με θετικά αποτελέσματα, ενός πειραματικού φαρμάκου της εταιρείας Mapp Pharmaceuticals σε δύο Αμερικανούς ασθενείς, πολλαπλασιάζονται οι εκκλήσεις για τη χρήση πειραματικών σκευασμάτων, ακόμη και αν δεν έχουν την άδεια καμίας υγειονομικής αρχής.

Η Ακτή Ελεφαντοστού, από την πλευρά της, στην οποία ακόμη δεν έχει καταγραφεί κανένα κρούσμα του ιού, εντείνει επίσης τους ελέγχους στα σύνορά της και τις τελευταίες ημέρες εμπόδισε περίπου 100 Λιβεριανούς παράνομους μετανάστες να περάσουν στη χώρα, για προληπτικούς λόγους. Η κυβέρνηση ανακοίνωσε επίσης ότι διακόπτει της πτήσεις της Air Cote d’ Ivoire από και προς τις τέσσερις χώρες ενώ καλεί τις υπόλοιπες αεροπορικές εταιρίες να μην παραλαμβάνουν επιβάτες από τις χώρες αυτές, με προορισμό την Ακτή Ελεφαντοστού. Εξέδωσε εξάλλου συστάσεις προς τους κατοίκους, όπως να αποφεύγουν τις χειραψίες και τους εναγκαλισμούς και να πλένουν συχνά τα χέρια τους με σαπούνι και νερό.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τζον Ακουιλίνο: Η Κίνα θα επιτεθεί στην Ταϊβάν μέχρι το 2027

Κοινή ναυτική άσκηση Ρωσίας, Ιράν και Κίνας στον βόρειο Ινδικό ωκεανό

Η Κίνα ανακάλυψε το μεγαλύτερο κοίτασμα πετρελαίου στον κόσμο

Η Κίνα θα στείλει ανθρώπους στη Σελήνη

Πότε και γιατί ο Πούτιν θα ξεκινούσε πυρηνικό πόλεμο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr