Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παραδόθηκαν σημαία και φωτογραφία του Ντεκτάς σε αντικατάσταση εκείνων που κατέβασε ο 16χρονος Έλληνας

Παραδόθηκαν σημαία και φωτογραφία του Ντεκτάς σε αντικατάσταση εκείνων που κατέβασε ο 16χρονος Έλληνας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στον διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Λύσης παραδόθηκε το πρωί της Τρίτης μια τουρκική σημαία και μια φωτογραφία του Ραούφ Ντενκτάς, σε αντικατάσταση εκείνων που κατέβασε ο 16χρονος Ελληνοκύπριος μαθητής την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου και κατά τη λειτουργία της Παναγίας της κατεχόμενης κωμόπολης.

Όπως μεταδίδει το τουρκοκυπριακό πρακτορείο ειδήσεων ΤΑΚ, ο κατοχικός ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί παρέδωσε στον διευθυντή του λεγόμενου «Δημοτικού Σχολείου Φαζίλ Κουτσιούκ», Σοζέρ Οζκαραμεχμέτ, τη σημαία και τη φωτογραφία.

Μάλιστα, η φωτογραφία του πρώην κατοχικού ηγέτη και ιδρυτή του ψευδοκράτους Ραούφ Ντενκτάς, επικαλύφθηκε με κάδρο.

Το να ζητά κάποιος συγνώμη είναι μια αρετή και έτσι θα ήθελε να δει η Τουρκοκυπριακή κοινότητα την απολογία της οικογένειας του 16χρονου, δήλωσε κατά την παράδοση ο κατοχικός ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί.

Ο διευθυντής του σχολείου Σοζέρ Οζκαράμεχμετ ανέφερε ότι ως εκπαιδευτικοί δεν μαθαίνουν στους Τουρκοκύπριους νέους να επιτίθενται στα θρησκευτικά σύμβολα, τη σημαία ή άλλες αξίες της άλλης κοινότητας και έκανε έκκληση στην ελληνοκυπριακή πλευρά να επανεξετάσει το εκπαιδευτικό της σύστημα.

O κ. Οζκαράμεχμετ πρόσθεσε ότι είναι σημαντικό το ότι δόθηκαν στον κ. Ακιντζί η απολογητική επιστολή, η σημαία και το πόστερ και έγινε κατανοητό πως επρόκειτο για λάθος ενέργεια, αναφέροντας ότι παρότι η σημαία και το πόστερ δεν είναι αυτά του σχολείου που πήρε ο νεαρός, καταγράφεται ότι δόθηκαν από την οικογένειά του.

Ο Μουσταφά Ακιντζί ανέφερε ότι είναι πολύ σημαντικό να επιδεικνύεται σεβασμός, ατομικά και συλλογικά, προς τα σύμβολα και τις αξίες του άλλου, «είμαστε υποχρεωμένοι να το κάνουμε αυτό και αυτό μπορεί να επιτευχθεί με τη μετάδοση της εκπαίδευσης για την ειρήνη και της κουλτούρας ειρήνης.

»Προς αυτή την κατεύθυνση εργάζεται η Τεχνική Επιτροπή για την παιδεία».

Επανέλαβε ότι σύμφωνα με έρευνες, υπάρχει εξάπλωση του φανατισμού μεταξύ των Ελληνοκύπριων νέων, κάνοντας μνεία στις επιθέσεις σε αυτοκίνητα με τουρκοκυπριακές πινακίδες ή και σε άτομα που σημειώθηκαν στο «νότο» και λέγοντας ότι αυτά τα περιστατικά θα πρέπει να τιμωρούνται.

Ο κ. Ακιντζί έκανε λόγο για «δικαιολογημένο θυμό» που προκάλεσε στην τουρκοκυπριακή κοινότητα το περιστατικό με τον 16χρονο, αναφέροντας ότι η απολογία της οικογένειας και το ότι αναγνώρισε και μετάνιωσε για την λάθος ενέργεια, είναι πολύ σημαντική.

Σημειώνοντας το γεγονός ότι και ο πατέρας του διευθυντή του εν λόγω σχολείου στη Λύση είναι αγνοούμενος και τα οστά του δεν έχουν ακόμα εντοπισθεί, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης είπε ότι αυτοί που έχουν περάσει αυτόν τον πόνο γνωρίζουν την αξία της ειρήνης και δεν θέλουν οι ίδιοι να περάσουν παρόμοιες εμπειρίες οι νεότερες γενιές της Κύπρου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ: Οι προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν κατά της Κύπρου υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις

Κύπριος Εκπρόσωπος: Καταδικαστέες, απαράδεκτες και προκλητικές οι δηλώσεις Ερντογάν

Διπλωματικές πηγές: Ο Ερντογάν διαστρεβλώνει την ιστορική αλήθεια για την Κύπρο και προσβάλει τις μνήμες των θυμάτων

Νέα πρόκληση από Ερντογάν: «Αν είχαμε πιέσει, η Κύπρος θα ήταν εντελώς δική μας»

Στο λιμάνι της Γάζας το πλοίο «Open Arms» με 200 τόνους τροφίμων

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr