ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Ενέργεια, Έρευνα Υδρογονανθράκων, Κύπρος, Τουρκία, Υδρογονάνθρακες,

















































Ελληνοϊσραηλινή ταξιαρχία 2.500 στρατιωτών για την ειρήνη και την ασφάλεια στην Ανατ. Μεσόγειο
Οι Ισραηλινοί πύραυλοι στην ελληνική Άμυνα «τρελαίνουν» τους νεο-οθωμανούς ιμπεριαλιστές
Τουρκικό δημοσίευμα: Το Ισραήλ χρησιμοποιεί την Κύπρο ως «αεροπλανοφόρο» σε μια περιφερειακή συμμαχία κατά της Τουρκίας
Δημοσκόπηση Metron Analysis: Κατάρρευση της ΝΔ σε ιστορικό χαμηλό 21% - Ο Τσίπρας έως και 36%
Το «γεωλογικό παράδοξο» των Βερμούδων: Μια αθέατη «σχεδία» κάτω από τον Ωκεανό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Το τουρκικό πλωτό γεωτρύπανο «Πορθητής» θα αποχωρήσει από την κυπριακή ΑΟΖ έπειτα από παρουσία αρκετών μηνών σε περιοχή ανοιχτά της Πάφου.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της «Yeni Safak», «το γεωτρύπανο ολοκλήρωσε τη γεώτρησή του και ετοιμάζεται να επιστρέψει σε κάποιο τουρκικό λιμάνι κι από εκεί να κατευθυνθεί στη Μαύρη Θάλασσα για νέα γεώτρηση».
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, την ώρα που τα δύο τουρκικά πλωτά γεωτρύπανα «Πορθητής» και «Γιαβούζ» αναμένουν νέες εντολές για γεωτρήσεις, το ερευνητικό πλοίο «Ορούτς Ρέις» αναχώρησε από την Αττάλεια υπό τη συνοδεία του τουρκικού πολεμικού ναυτικού, γεγονός που έχει ανησυχήσει τους Έλληνες θεωρώντας ότι κατευθύνεται ανατολικά της Κρήτης.
«Οι Έλληνες ανησυχούν που το Ορούτς Ρέις έστριψε το πηδάλιό του προς τα ανατολικά της Κρήτης», γράφει η εφημερίδα σχολιάζοντας σκωπτικά ότι οι Έλληνες θεωρούν τις περιοχές που η Τουρκία διεξάγει έρευνες ως «λεγόμενης ελληνικής δικαιοδοσίας».
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, «το ερευνητικό πλοίο του Ινστιτούτου Θαλάσσιων Επιστημών του Πολυτεχνείου της Άγκυρας Bilim-2, το οποίο διεξάγει έρευνες στην περιοχή, έλαβε επίσης αυστηρή σήμανση από το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, την ώρα που ο ελληνικός Τύπος διατηρεί εδώ και αρκετό διάστημα στην επικαιρότητα το θέμα των προετοιμασιών της Τουρκίας για έρευνες στις λεγόμενες ελληνικές θαλάσσιες περιοχές.
»Στον ελληνικό τύπο γίνονται επικίνδυνες εκκλήσεις, ακόμη και για επέμβαση στα τουρκικά ερευνητικά πλοία και πλωτά γεωτρύπανα».






















































